Įdomūs "Tottenham" - "Man City" dvikovos faktai

Anglijos futbolo gerbėjai itin atidžiai seks šį vakarą prasidėsiančias UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio kovas. Priežastis - paprasta: šiame etape varžysis net keturios "Premier" lygos komandos, o dvi jų surems ietis tarpusavyje.

Pristatome įdomiausius "Tottenham" ir "Man City" dvikovos faktus:

- "Spurs" prieš Anglijos klubą Europos turnyruose nėra žaidusi nuo 1973 m. gegužės mėnesio, kai UEFA taurės pusfinalyje buvo eliminuota "Liverpool" komandos

- "miestiečiai" yra pralaimėję visas ketverias rungtynes prieš savo tautiečius Senojo žemyno turnyruose - 1971 m. taurių laimėtojų taurės pusfinalyje prieš "Chelsea" ir pernai Čempionų lygos ketvirtfinalyje prieš "Liverpool"

- tai - pirmasis "Tottenham" ir "Man City" mūšis Europoje, nors Anglijoje abi ekipos tarpusavyje yra žaidusios 157 kartus

- "miestiečiai" yra laimėję paskutines 11 iš 16 rungtynių prieš M.Pochettino auklėtinius (taip pat sykį sužaidę lygiosiomis ir 4 kartus pralaimėję). Visi susitikimai buvo žaidžiami "Premier" lygoje

- "Tottenham" antrą kartą per klubo istoriją pateko į Čempionų lygos ketvirtfinalį. Praėjusį kartą 0:5 bendru rezultatu 2011 m.buvo pralaimėta Madrido "Real"

- "Spurs" snaiperis H. Kane'as per 17 sužaistų rungtynių Čempionų lygoje prisidėjo prie 17 savo ekipos įvarčių (14 taiklių smūgių ir 3 rez. perdavimai)

- "Man City" treneris J.Guardiola laimėjo 26 iš 52 Čempionų lygos atkrintamųjų varžybų rungtynių ir tik viena pergale atsilieka nuo turnyro lengendų A.Fergusono, J.Mourinho ir C.Ancelotti (27 pergalės)