"Inter" ir "Ajax" klubai eliminuoti iš UEFA Čempionų lygos

Antradienį 22 valandą vakare UEFA Čempionų lygoje buvo sužaistos paskutinės šešerios F-H grupių rungtynės.

Milano "Inter" klubas antrus metus iš eilės buvo eliminuotas paskutinėse grupės rungtynėse. "Barcelona" nieko nelemiančiose rungtynėse įveikė madų sostinės komandą, kurią į nokdauną mačo pabaigoje pasiuntė jauniausias Čempionų lygos įvarčio autorius Ansu Fati.

"Inter" komandą, priklausomai nuo Dortmundo "Borussia" rungtynių, šiose rungtynėse tenkino tik pergalė. Antonio Conte auklėtiniai, nelaimėję šių rungtynių, turėjo laukti stebuklo Vokietijoje, tačiau "Borussia" savo rungtynių nepralaimėjo.

Svečiai iš Katalonijos žaidė ne pačia pajėgiausia sudėtimi, tačiau net ir tokia "Barca" šeimininkams tapo neperkandamu riešutu.

23-ąją minutę Carlesas Perezas išvedė svečius į priekį, tačiau pirmojo kėlinio pabaigoje lygybę atstatė Romelu Lukaku. Tas pats puolėjas antrajame kėlinyje turėjo dar ne vieną progą išvesti komandą į priekį.

Visgi antrojo įvarčio taip ir nepasiekusi "Inter" ekipa buvo nubausta 87-ąją minutę – po keitimo aikštėje vos kelias akimirkas praleidęs Ansu Fati netikėtų šūviu nustebino Samirą Handanovičių ir taip pražudė bet kokias "Inter" viltis.

Dortmundo ekipai dėl pergalės teko paplušėti iš pečių – Prahos "Slavia" buvo išlyginusi rezultatą, tačiau Juliano Brandto įvartis antroje rungtynių pusėje nulėmė BVB triumfą.

Didžiulė sensacija užfiksuota kitame stadione – iki šio turo pirmoje pozicijoje žygiavusi Amsterdamo "Ajax" komanda pralaimėjo "Valencia" futbolininkams ir taip pat pasitraukė iš turnyro.

Vienintelis tikslus Rodrigo smūgis 24-ąją minutę nulėmė "Valencia" komandos pergalę. Praėjusį sezoną iki Čempionų lygos pusfinalio nukeliavusi "Ajax" komanda savo kelionę turės pratęsti Europos lygoje.

"Ajax" galėjo išgelbėti tik "Lille" komanda, tačiau ši išvykoje nepasipriešino Londono "Chelsea" komandai – Franko Lampardo kariaunos pergalė rezultatu 2:1. 

"Valencia" šioje grupėje liko pirma, o "Chelsea" užėmė antrąją poziciją.

G grupėje sensacingai kelialapį į aštuntfinalį iškovojo "Lyon" ekipa, kuri namuose panaikino dviejų įvarčių deficitą ir išplėšė lygiąsias 2:2 prieš jau anksčiau pirmąją poziciją užsitikrinusią "Leipzig" vienuolikę.

"Lyon" lygiųjų dėka užėmė antrąją poziciją, o Sankt Peterburgo "Zenit" po sutriuškinimo Lisabonoje trečiąją poziciją užleido "Benfica" komandai.

Rezultatai:

F grupė

"Borussia" 2 - 1 "Slavia"
10' [1 - 0] J. Sancho
43' [1 - 1] T. Soucek
61' [2 - 1] J. Brandt
77' J. Weigl ("Borussia") pašalintas iš aikštės

"Inter" 1 - 2 "Barcelona"
23' [0 - 1] C. Perez
44' [1 - 1] R. Lukaku
87' [1 - 2] A. Fati

G grupė

"Benfica" 3 - 0 "Zenit"
47' [1 - 0] F. Cervi
58' [2 - 0] Pizz (11 m. baudinys)
79' [3 - 0] S. Azmoun (į savus vartus)
56' D. Santos ("Zenit") pašalintas iš aikštės

"Lyon" 2 - 2 "Leipzig"
9' [0 - 1] R. Forsberg (11 m. baudinys)
33' [0 - 2] T. Werner (11 m. baudinys)
50' [1 - 2] H. Aouar
82' [2 - 2] M. Depay

H grupė

"Ajax" 0 - 1 "Valencia"
24' [0 - 1] Rodrigo
90+3' Gabriel ("Valencia") pašalintas iš aikštės

"Chelsea" 2 - 1 "Lille"
19' [1 - 0] T. Abraham
35' [2 - 0] C. Azpilicueta
78' [2 - 1] L. Remy

 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...