Interviu. D. Kančelskis: jauniems žaidėjams šis sezonas suteikė daug naudingos patirties

A lygai artėjant prie pabaigos, lankomiausias šalies futbolo naujienų portalas „Eurofootball.lt“ ir toliau kalbina Lietuvos čempionato atstovus apie jų klubų pasirodymus pirmenybėse.

Šį kartą mintimis su skaitytojais pasidalino „Šiaulių“ komandos treneris Deivis Kančelskis.


- Vasarą jūs sugrįžote prie nesėkmingai žaidusios „Šiaulių“ ekipos vairo. Ar prieš šį sprendimą nebuvo kilusių dvejonių?

- Kažkiek dvejonių buvo kilusių, tačiau į „Šiaulius“ pažiūrėjau kaip į visų Šiaulių ir savo miesto komandą. Atsižvelgęs į jaunus žaidėjus, kurie man buvo pažįstami ir žinomos jų galimybės, pažiūrėjau į ekipą iš tos prizmės ir pagalvojau, kad galiu jai pagelbėti.

- Sezono metu į pagrindinę komandą buvo įtraukta nemažai žaidėjų, kurie rungtyniauja ir Elitinėje jaunimo iki 19 metų lygoje. Jūsų nuomone, ar ta aukščiausios lygos patirtis buvo naudinga ir stipriai prisidėjo prie šių futbolininkų tobulėjimo?

- Aš galvoju, kad galbūt tai padėjo ne visiems, bet kai kuriems žaidėjams tai tikrai buvo naudinga patirtis ir prisidėjo prie jų tobulėjimo. Nors turbūt pagal jų žaidimo lygį, šiuo metu A lygoje debiutuoti turėjo ne visi, bet tokiems žaidėjams kaip Jurgilas ar Šešplaukis tai buvo tikrai didelis žingsnis į priekį ir manau, jog jie įrodė, kad yra gana perspektyvūs žaidėjai ir tikrai įgavo naudingos patirties. Manau, kad jie žengė tvirtą žingsnį į priekį savo asmeninėje karjeroje.

- Be jūsų paminėtų žaidėjų - Jurgilo ir Šešplaukio, galbūt buvo ir daugiau jaunų žaidėjų, kurie šio sezono metu jus maloniai nustebino?

- Tarp tokių ir Adomas Mika, kuris pernai rungtyniavęs Elitinėje lygoje šiemet gavo šansą pagrindinėje ekipoje ir jį gan neblogai išnaudojo. Taip pat kartais neblogai atrodė ir dar keletas jaunų žaidėjų, tačiau jiems dar trūksta subrendimo ir vyriškumo, tad galbūt šiems futbolininkams dar per anksti varžytis su vyrų komandomis. Tiesa, manau, kad kiekvienam asmeniškai tai buvo tikrai gera patirtis.

- Klubas prieš šį sezoną kėlė didelius tikslus, tačiau galų gale nepavyko pasiekti norimų rezultatų. Ar toks nesėkmingas sezonas neatbaidė „Šiaulių“ komandos ambicijų?

- Apie tai, kas buvo iki mano atėjimo į klubą ir vyko sezono pradžioje aš komentuoti negalėčiau. Bet svarbiausia, kad ekipoje yra jaunimo, kuris gali tikrai neblogai žaisti, o prie jų pridėjus keletą patyrusių žaidėjų ir stabilizavus klubo finansus, tikrai galėtume būti stiprūs vidutiniokai ir siekti savo tikslų.

- Jūsų vadovaujamai komandai šį sezoną beliko sužaisti vienerias rungtynes iki pirmenybių finišo. Galbūt jau žinote, kada bus galima išgirsti naujienų apie ateinančio sezono „Šiaulių“ ekipos tikslus ir galimybes?

- Šito klausimo tikrai negalėčiau atsakyti ir man kaip treneriui sunku ką nors komentuoti. Manau, kad be naujų metų bus sunku kažko tikėtis. Mūsų norai yra išlikti aukščiausioje lygoje, tačiau realybė parodys kaip viskas bus iš tikrųjų.

Tautvydas Sakalauskas