Intriga grįžta: "Man City" įveikė pirmą kartą šiame sezone suklydusį "Liverpool"

Ketvirtadienį vakare Anglijos "Premier" lygos 21-ajame ture įvyko sezono dvikova vadinta "Manchester City" ir "Liverpool" klubų akistata.

Šį sezoną be pralaimėjimų žygiavusi "Liverpool" komanda "Etihad" stadione turėjo nuryti karčią piliulę – Pepo Guardiolos kariauna palaužė svečius rezultatu 2:1 ir grįžo į kovą dėl pirmenybių titulo.

Rungtynės nuo pat pradžių buvo intensyvios – abi komandos siekė primesti savo žaidimo sąlygas, tačiau nė vienai, nė kitai pasiekti greito įvarčio, kuris galėjo pakeisti žaidimo planą pelnyti taip ir nepavyko.

Nuostabią progą 18-ąją minutę įsiveržti į priekį turėjo "Liverpool" komanda, kai puikios atakos metu Sadio Mane pataikė į virpstą. Kamuolys dar galėjo atsidurti vartų tinkle, kai Johnas Stonesas bandydamas išmušti kamuolį pataikė į Edersoną, tačiau to pačio anglo pasiaukojantis žaidimas išgelbėjo šeimininkus, nors iki įvarčio buvo likę keli milimetrai.

Neįtikėtinu būdu "sausus" vartus išsaugoję "Man City" futbolininkai svečiams iš Liverpulio smogė 40-ąją minutę, kai Sergio Aguero po Bernardo Silvos perdavimo galingu smūgiu iš aštraus kampo nepaliko vilčių Alissonui.

Antrajame kėlinyje "miestiečiai" neketino trauktis į gynybą, tačiau "Liverpool" taip pat pradėjo aktyviau žaisti varžovų aikštės pusėje.

64-ąją minutę "Etihad" stadionas buvo pritildytas, kai po paslėpto Andrew Robertsono perdavimo vienas prieš vartus likęs Roberto Firmino smūgiu galva išlygino rezultatą.

"Liverpool" ekipai lygiųjų pilnai užteko, todėl "Man City" komandai teko pradėti rizikuoti. Aktyvus spaudimas davė vaisių 72-ąją minutę – Raheemas Sterlingas perėmė kamuolį ir pamatė į baudos aikštelę įkertantį Leroy'ų Sane, šis nieko daug negalvojo ir netrukus savo šūviu privertė Alissoną antrą kartą šioje akistatoje traukti kamuolį iš savo vartų.

Per likusį laiką progų susikūrė abi komandos, tačiau didžiulio ažiotažo sukėlusioje dvikovoje daugiau tikslių smūgiu pelnyta nebebuvo.

"Man City" komandai šie trys taškai buvo gyvybiškai svarbūs, nes "Liverpool" po savo pirmojo sezono pralaimėjimo ištirpdė pranašumą iki keturių taškų.

Rezultatas:

"Man City" 2 - 1 "Liverpool"
40' [1 - 0] S. Aguero
64' [1 - 1] R. Firmino
72' [2 - 1] L. Sane

Turnyrinė lentelė:


Startinės sudėtys:

"Man City": Ederson, Danilo, Kompany, Stones, Laporte, Fernandinho, Bernardo Silva, Sterling, David Silva, Sane, Aguero.

"Liverpool": Alisson, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Henderson, Milner, Wijnaldum, Salah, Firmino, Mane.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...