Isco atvedė "Real" į dramatišką pergalę Chichone, "Barca" su L. Messi priešakyje palaužė "Real Sociedad" (VIDEO)

Ispanijos "La Liga" pirmenybėse šeštadienį sužaistos ketverios 32-ojo turo rungtynės.

Antra sudėtimi žaidęs Madrido "Real" klubas išvykoje vos neprisižaidė su lygos autsaideriais "Sporting Gijon". Vis dėlto nesustabdomai rungtyniavęs "baltųjų" saugas Isco 90-ąją minutę išplėšė dramatišką pergalę rezultatu 3-2.

Zinedine'as Zidane'as dėl sudėtingo tvarkaraščio pakeitė beveik visą įprastą startinę sudėtį. Aikštėje nebuvo Cristiano Ronaldo, Karimo Benzema, Gareth Bale'o, Marcelo, Dani Carvajalio, Toni Krooso, Casemiro, Luka Modričiaus ir Keyloro Navaso.

Eksperimentinė sudėtis rungtynių pradžioje nedavė vaisių - 14-ąją minutę po meistriško Mikelio Vesga perdavimo Duje Copas išvedė šeimininkus į priekį.

Vis dėlto "Real" greitai reagavo į situaciją ir 17-ąją minutę Isco, pademonstravęs savo išskirtinę techniką, puikiu smūgiu išlygino rezultatą.

Antrasis kėlinys ir vėl prasidėjo nesėkmingai svečiams iš sostinės - šį kartą pats M. Vesga galva išvedė "Gijon" į priekį. Tačiau šeimininkai ir vėl ilgai nesidžiaugė - 59-ąją minutę Alvaro Morata po Danilo aukšto perdavimo galva išlygino rezultatą.

Per likusį laiką "baltieji" visiškai dominavo aikštėje ir kūrė progą po progos, tačiau pergalingo įvarčio prireikė laukti iki 90-os minutės. Isco gavęs kamuolį prie baudos aikštelės nieko nelaukdamas atliko smūgį pažeme ir išplėšė dramatišką pergalę.

Trečioje pozicijoje žygiuojantis Madrido "Atletico" namuose pasiekė nesunkią pergalę prieš Pamplonos "Osasuna". Yannicko Carrasco dublis ir Filipe Luiso tikslus smūgis nulėmė "Rojiblancos" pergalę rezultatu 3-0.

Įdomu tai, kad rungtynių pabaigoje "Atletico" nesugebėjo realizuoti net dviejų 11 metrų baudinių. Salvatore Sirigu reagavo ir į Y. Carrasco, ir į Thomo smūgius.

Kitose rungtynėse La Korunjos "Deportivo" rezultatu 2-0 pranoko "Malaga".

Paskutinėse vakaro rungtynėse "Barcelona" namuose priėmė San Sebastiano "Real Sociedad" futbolininkus. Luiso Enrique auklėtiniai po atkaklios dvikovos rezultatu 3-2 pranoko svečius.

Katalonai po Lionelio Messi dublio (17 ir 37 min) pirmajame kėlinyje buvo įgiję dviejų įvarčių pranašumą, tačiau 42-ąją minutę Samuelis Umtiti apmaudžiai nukreipė kamuolį į savus vartus.

Intriga šioje akistatoje grįžo, tačiau jau 44-ąją minutę Paco Alcaceras po puikaus L. Messi perdavimo sugrąžino dviejų įvarčių pranašumą. Kaip bebūtų keista, tačiau vos už kelių minučių "La Real" sugebėjo pasiekti ir antrąjį įvartį.

Antrajame kėlinyje liko intriga. Baskai kur kas geriau atrodė nei jų varžovai, kontroliavo kamuolį ir sukūrė nemažai pavojingų progų, tačiau "Barcai" pavyko atsilaikyti ir iškovoti svarbią pergalę.

Prieš kitame ture įvyksiančią "El Clasico" dvikovą "Barcelona" turi tą patį 3 taškų atsilikimą nuo Madrido "Real" klubo.

Rezultatai:

"Gijon" 2 - 3 "Real Madrid"
14' [1 - 0] D. Cop
17' [1 - 1] Isco
50' [2 - 1] M. Vesga
59' [2 - 2] A. Morata
90' [2 - 3] Isco

"Deportivo" 2 - 0 "Malaga"
47' [1 - 0] Joselu
67' [2 - 0] P. Mosquera

"Atletico" 3 - 0 "Osasuna"
30' [1 - 0] Y. Carrasco
47' [2 - 0] Y. Carrasco
61' [3 - 0] F. Luis
89' F. Carrasco ("Atletico") nerealizavo 11 m. baudinio
90' Thomas ("Atletico") nerealizavo 11 m. baudinio

"Barcelona" 3 - 2 "Real Sociedad"
17' [1 - 0] L. Messi
37' [2 - 0] L. Messi
42' [2 - 1] S. Umtiti (į savus vartus)
44' [3 - 1] P. Alcacer
45+1' [3 - 2] X. Prieto

Turnyrinė lentelė:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...