Įsibėgėjusi U. Emery kariauna sieks pasiųsti į nokdauną J. Mourinho

Anglijos „Premier“ lygoje „Arsenal“ futbolininkai sieks nepralaimėti tryliktų rungtynių iš eilės. Jų varžovas „Manchester United“ klubas bandys išlipti iš duobės. Šios komandos susitiks akis į akį trečiadienį 15-ame čempionato ture.

„Arsenal“ žaidėjai pastaruoju metu yra puikios sportinės formos. Jie praėjusiose rungtynėse 4:2 Londono derbyje palaužė „Tottenham Hotspur“ ekipą. „Kanonieriai“ Anglijos pirmenybėse nesėkmės skonio nepatyrė jau 12 turų iš eilės.

Tuo tarpu „Manchester United“ stringa. Savaitgalį „raudonieji velniai“ nesugebėjo įveikti vienų autsaiderių „Southampton“ futbolininkų – 2:2. Jose Mourinho auklėtiniai pergalės neiškovojo jau per tris „Premier“ lygos turus iš eilės.

„Arsenal“ užima ketvirtąją vietą ir turi 30 taškų. Mančesterio klubas sukaupė tik 22 ir yra septintas. Toks pat yra ir Liverpulio „Everton“ kraitis. Šis klubas rikiuojasi šeštas. Tiek pat taškų, kiek ir „Arsenal“, sukaupė „Tottenham Hotspur“. Ši komanda žengia penkta. Tik vienu tašku daugiau – Londono „Chelsea“ sąskaitoje.

„Manchester United“ išgyvena krizę, bet namie, „Old Trafford“ stadione, su „Arsenal“ pastaruosius keletą metų žaidžia labai sėkmingai. Mančesterio ekipa savo aikštėje „Arsenal“ nepralaimėjo jau 11 „Premier“ lygos dvikovų iš eilės. Paskutinį sykį Mancčesterio komanda savo tvirtovėje Londono komandai nusileido 2006 metais – 0:1.

Praėjusį sezoną Mančesterio futbolininkai „Arsenal“ palaužė ir namie (2:1), ir svečiuose (3:1). Iš viso „Premier“ lygoje „Manchester United“ Londono klubą nugalėjo 24 kartus, 13 sykių pralaimėjo, 15 rungtynių baigėsi taikiai.

lrytas.lt