Istorija pasikartojo: "Tottenham" ekipą nuo nesėkmės Mančesteryje išgelbėjo VAR

Šeštadienį vakare Anglijos "Premier" lygoje buvo sužaistos intriguojančios septintosios 2-ojo turo rungtynės.

"Etihad" stadione "Manchester City" susigrūmė su Londono "Tottenham". Pepo Guardiolos treniruojama komanda antrą kartą šiais metais paskutinėmis rungtynių minutėmis turėjo nuryti karčią piliulę – Gabrielis Jesusas 92-ąją minutę įmušė įvartį ir išvedė "miestiečius" į priekį 3:2, tačiau po VAR peržiūros įvartis buvo anuliuotas ir "Tottenham" vėl išnešė sveiką kailį iš varžovų tvirtovės.

Rungtynes itin aktyviu žaidimu pradėjo Anglijos čempionų titulą ginantys "Man City" futbolininkai. "Spurs" gynyboje neturėjo kada atsipūsti ir jau 20-ąją minutę traukė kamuolį iš savo vartų – po nuostabaus Kevino De Bruyne perdavimo galva iš aštraus kampo pasižymėjo Raheemas Sterlingas.

Visgi "Tottenham" greitai rado, kaip atsakyti varžovams ir po trijų minučių rezultatas vėl tapo lygus. Erikas Lamela iš maždaug 20 metrų užklupo nepasiruošusį Edersoną ir stipriu smūgiu pažeme nukreipė kamuolį į jo vartus.

Ties tuo pirmasis kėlinys nesibaigė – 35-ąją minutę vėl po to pačio K. De Bruyne perdavimo Hugo Llorisą be žado paliko Sergio Aguero.

Antrajame kėlinyje vaizdas pernelyg nepasikeitė, tik priešingai nei pirmoje mačo pusėje, kamuolį iš savo vartų pirmieji traukė "Man City" futbolininkai.

56-ąją minutę vos tik į aikštę žengęs Lucas Moura po kampinio sensacingai atstatė lygybė šiose rungtynėse. Tai buvo antras "Tottenham" ekipos smūgis į vartų plotą.

Vėliau ir toliau buvo matomas ryškus "Man City" dominavimas, tačiau tai nepadėjo greitai susigrąžinti pranašumo.

Pridėto laiko metu "Man City" komandai pavyko įmušti trečiąjį įvartį ir, atrodė, dramatiškai iškovoti tris taškus, tačiau jų triumfas ilgai netruko – Gabrielio Jesuso įvartį po VAR peržiūros anuliavo Michaelas Oliveris. Šio kolegos VAR kambaryje užfiksavo Aymerico Laporte žaidimą ranka, kai kamuolys po kampinio atsidūrė prie G. Jesuso kojų.

Kaip ir praėjusį sezoną Čempionų lygos ketvirtfinalyje, taip ir dabar "Man City" turėjo susitaikyti su pačia nemaloniausia VAR sistemos dalimi.

Rezultatas:

"Man City" 2 - 2 "Tottenham"
20' [1 - 0] R. Sterling
23' [1 - 1] E. Lamela
35' [2 - 1] S. Aguero
56' [2 - 2] L. Moura

Turnyrinė lentelė:


Startinės sudėtys:

"Man City": Ederson; Walker, Otamendi, Laporte, Zinchenko; Gündogan, Rodri, De Bruyne; Sterling, Agüero, Bernardo Silva.

"Tottenham": Lloris; Walker-Peters, Alderweireld, Sánchez, Rose; Winks, Sissoko, Ndombèlé; Eriksen, Lamela; Kane.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...