Ištraukti Europos lygos burtai: "Chelsea" ir "Arsenal" sužinojo savo varžovus

Penktadienį po pietų Monake buvo ištraukti 2018-19 metų sezono UEFA Europos lygos grupių etapo burtai.

Vakar finišavo atsakomosios atkrintamųjų rungtynės, po kurių ir paaiškėjo visos 48 komandos, dalyvausiančios šio sezono Europos lygos kovose.

Savo varžovus sužinojo du Anglijos futbolo milžinai. Londono "Chelsea" pateko į paskutinę grupę, kurioje varžysis su Salonikų PAOK, Barysavo BATE ir "Videoton".

Savo ruožtu Londono "Arsenal" E grupėje konkuruos su Lisabonos "Sporting", "Qarabag" bei Poltavos "Vorskla" iš Ukrainos.

"Milan" vienoje grupėje kovos su "Olympiakos", "Real Betis" ir pirmąja Liuksemburgo komanda šio turnyro istorijoje "Dudelange".

Vilniaus "Žalgirio" skriaudikė "Sevilla" J grupėje kovos su "Krasnodar", "Standard Liege" ir "Akhisar". "Sūduvos" barjerą įveikęs Glazgo "Celtic" pateko į itin sudėtinga grupę - škotai žais prieš "Salzburg", "Leipzig" ir "Rosenborg".

Europos lygos grupių etapo kovos prasidės rugsėjo 20-ąją dieną. Finalas Azerbaidžano sostinėje įvyks gegužės 29-ąją dieną.

2018-19 m. sezono Europos lygos gupės: 

Prieš pat burtų traukimo ceremoniją buvo paskelbta, kad Madrido "Atletico" lyderis Antoine'as Griezmannas, praėjusį pavasarį atvedęs savo komandą į triumfą Europos lygoje, buvo pripažintas geriausiu 2017-18 m. sezono žaidėju.