Įvairių profesijų moterys smagiai leido laiką futbolo aikštėje

Sekmadienį Nacionalinės futbolo akademijos dengtame manieže buvo paminėtos dvi gražios šventės – kovo 8-oji, moters diena ir kovo 11-oji, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena. Šventes paminėti į futbolo aikštę sugužėjo gausus būrys moterų ir merginų ne tik iš Kauno, bet ir Utenos bei Jonavos.

Netradicinis renginys, kurio sumanytoja yra futbolo trenerė ir aktyvistė Jolita Kličiūtė, šiemet buvo organizuojamas jau ketvirtą kartą. Šį kartą prie renginio organizavimo prisidėjo ir Kauno apskrities futbolo federacija (KAFF).

Renginio metu žiūrovai turėjo galimybė išvysti ne tik entuziastingai ir linksmai futbolo aikštėje nusiteikusias moteris, bet ir „Lietuvos talentus“ sudrebinusių „Demo kids“ – vaikų mados teatro atlikėjų pasirodymus ir šokių studijos „Kaspinas“ šokėjų Bernardo ir Gabrielės šokį. Renginio dalyvėms nuotaikingą ir energingą mankštą surengė judėjimo „Šešios trim“ įkūrėjas Mindaugas Šatkus.

Turnyre savo jėgas išbandė 12 įvairiausių profesijų komandos. Pirmą kartą šventėje dalyvavo žurnalisčių, menininkių, sodininkių, nekilnojamojo turto eksperčių ir kariškių komandos. Joms iššūkį metė „Utenio“ moterys, močiutės iš Utenos, respublikinės ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogių asociacijos (RIUKKPA), Kauno Gedimino sporto ir sveikatinimo gimnazijos mokytojos, grožio specialistės, socialdemokratės ir verslininkės.

Rungtynių metu tvarką palaikė ir moterims pagalbą suteikė futbolo klubų treneriai – „Kauno Žalgirio“ vyriausias treneris Mindaugas Čepas, FC „Hegelmann Litaeun“ treneriai Dainius Šumauskas ir Naglis Miknevičius.

Moterys labai džiaugėsi, kad ramų pasisėdėjimą namie ar restorane iškeitė į smagų laiką kartu su kolegėmis gainiojant futbolo kamuolį. Visos buvo apdovanotos tulpėmis ir profesionalių futbolininkų dėmesiu. Gėles komandoms įteikė Kauno futbolo klubai – „Stumbras“, „Kauno Žalgiris“ ir „Hegelmann Litauen“.

Apdovanojimų metu dalyves sveikino KAFF prezidentas Sergejus Slyva ir viceprezidentas Giedrius Bielskus. Prizus komandoms įsteigė visa eilė renginio partnerių – odos kūrybos dirbtuvės „ODIN“, odiniai papuošalai „Bad hunter“, „Hummel“, grožio ir sveikatos terapeutė Inga Zažeckaitė, grožio salonas „Grožio loftas“, „Arlekina“, „Divergentė“, „Dextera“, Pažaislio kultūros ir turizmo centras, RVR Style house, „Proco“, „Vingiu dubingiu“ ir „Sportfan“.

„Šiemet norėtume pasidžiaugti gausiu komandų skaičiumi. Taip pat norėčiau pastebėti, jog moterų futbolas Lietuvoje iš tiesų populiarėja ir įgauna naują laisvalaikio praleidimo formą dailiosios lyties atstovių tarpe. Jeigu anksčiau reikėdavo moteris ir merginas kalbinti dalyvauti šiame renginyje, tai dabar jos pačios klausinėja ir nekantriai laukia šventės“, - KAFF.lt sakė „Moterys už Lietuvą“ renginio organizatorė J. Kličiūtė.