J. Bullardo sėkmės istorija: kaip per klaidą futbolininkas gavo didesnį atlyginimą

Ką darytumėte, jei darbo sutartyje būtų įrašyti kur kas mažesni pinigai, nei suderėti? Mažų mažiausiai – protestuotumėte. O jei sutartyje netikėtai pamatytumėte tokius skaičius, apie kuriuos net negalėjote svajoti? Būtent tokią istoriją praėjus daugiau kaip penkeriems metams papasakojo kadaise anglų „Hull City“ ekipoje žaidęs Jimmy Bullardas.

Antrame pagal pajėgumą Anglijos futbolo čempionate 2009-2011 metais kovojusio „Hull City“ klubo saugas J.Bullardas praėjusią savaitę prakalbo, kad ekipa pakeitė jo gyvenimą. Žinoma, į gerąją pusę.

Mat „Hull City“ jam kas savaitę mokėjo 15 tūkstančių svarų sterlingų (apie 19,3 tūkst. eurų) daugiau, nei ekipos vadovai buvo suderėję su žaidėju.

J.Bullardas prie „Hull City“ prisijungė 2009 metų sausį, perėjęs „Fulham“ komandos – klubas pasižadėjo už du sezonus sumokėti 3,8 mln. svarų sterlingų (4,88 mln. eurų). Ji ekipa iš „Fulham“ perpirko už 5 mln. svarų.

Kaip teigė pats futbolininkas, kuomet jis sėdėjo klubo būstinėje ir buvo pasirengęs padėti parašą po sutartimi, jis pamatė, kad ties savaitinės algos brūkšniu puikuojasi 55 tūkst. svarų sterlingų suma, o ne suderėta 40 tūkst. svarų sterlingų alga.

„Kai pamačiau tuos skaičius, pradėjau akimis rodyti ženklus savo agentui. Po to nematant niekam, jam po stalu perdaviau lapą su skaičiais. Jis pasižiūrėjo, tyliai pasakė, kad tai yra klaida ir kažkas neteisingai surašė tuos skaičius, tačiau patarė kuo greičiau pasirašinėti kontraktą. Aš taip ir padariau“, – pasakojo J.Bullardas.

Kaip kelioms agentūroms papasakojo dar 2012-siais karjerą baigęs žaidėjas, jis iki šiol dėkingas „Hull City“ ekipai.

„Ačiū tau, „City Hull“. Tu laikeisi kontrakto sąlygų, laiku mokėjai pinigus ir mane padarei turtingu. Aš gavau beveik 1,5 mln. svarų sterlingų daugiau, nei turėjau gauti ir tiesiog maudžiausi piniguose. Maudžiausi ir po to, nes mano sutartis buvo rimta ir kiti klubai negalėjo siūlyti mažų pinigų“, – papasakojo 37-erių vyras.

2011-siais J.Bullardas per treniruočių stovyklą Slovėnijoje neva prisigėrė ir „Hull City“ jį atleido. Po to futbolininką pasikvietė „Ipswich Town“ ir pasiūlė kas savaitę mokėti 45 tūkst. svarų sterlingų.

Mat ekipos vadovai žiūrėjo į buvusį kontraktą ir džiaugėsi įsigiję gerą futbolininką už mažesnę kainą.

lrytas.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...