J. Bušmano baudos smūgis kilstelėjo „Kauno Žalgirį“ ant pakylos

Kurį laiką pergalėmis savo sirgalių nelepinęs „Kauno Žalgiris“ Lietuvos futbolo A lygoje dar kartą triumfavo.

22-ojo turo akistatoje namuose žalgiriečiai po labai atkaklios kovos 1:0 (0:0) nugalėjo sau ne itin parankų varžovą – Klaipėdos „Atlantą“.

Pirmasis kėlinys buvo gana nykus – abi komandos nesukūrė daug progų pasižymėti, o kamuolio kontrole ir ilgesnėmis pozicinėmis atakomis išsiskyrė tai viena, tai kita komanda.

52-ąją minutę gana ramiai besiklosčiusiose rungtynėse įvyko gana kardinalus posūkis. Antrą geltoną kortelę už pražangą prieš Danielį Romanovskį prieš save išvydo Dimitaras Petkovas, kurį teisėjas išsiuntė į rūbinę.

Nepaisant turimo kiekybinio pranašumo, „Kauno Žalgiriui“ gana sunkiai sekėsi regzti pavojingas atakas. Savo meistriškumą „Atlanto“ vartininkas buvo priverstas rodyti tik kėlinio viduryje.

Lukas Paukštė atrėmė pirmąjį po keitimo aikštėje pasirodžiusio Philipo Otele bandymą bei pakartotinį Deivydo Matulevičiaus smūgį. Kitoje aikštės pusėje pavojingai iš toli smūgiavo Darvydas Šernas, bet Martynas Matuzas buvo savo vietoje.

„Atlanto“ gynyba tiek sėkmės, tiek pasiaukojančiai žaidusių gynėjų dėka laikėsi, bet įtrūko 86-ąją minutę. Jurijus Bušmanas dar kartą šiame sezone puikiai atliko baudos smūgį ir padovanojo savo komandai labai svarbią pergalę.

Prie 6 rezultatyvių perdavimų šiame sezone ukrainietis pridėjo trečią įvartį, kuris leido 36 taškus turinčiam „Kauno Žalgiriui“ tašku aplenkti maču mažiau sužaidusius Vilniaus „Riterius“ bei pakilti į trečią turnyro lentelės vietą.

„Atlantas“ su 19 taškų žengia šeštoje pozicijoje.