J. Kloppas pateisino X. Shaqiri sprendimą nevykti į Serbiją

Jurgenas Kloppas teigia, kad jo vadovaujama komanda išeiti iš futbolo zonos ir tai įtraukti politinius veiksnius neturėtų, tačiau šį kartą suprato Xherdano Shaqiri sprendimą nevykti į Serbiją.

Šiandien vakare "Liverpool" komanda žais atsakomąsias rungtynes su Belgrado "Crvena Zvezda". Komanda jau vakar pasiekė Serbijos sostinę, tačiau su UEFA Čempionų lygos finalininkais į lėktuvą nesėdo visiškai sveikas X. Shaqiri.

Šveicarijos rinktinės narys tokio sprendimo imtis nusprendė pats - Kosovo ir Albanijos kilmės tėvus turintis futbolininkas vaikystėje kartu buvo priverstas bėgti į Šveicariją dėl karo, kurį sukėlė Serbija. X. Shaqiri ši patirtis yra įsiminusi iki pat šiol, o ir vasarą jis kartu su Granitu Xhaka sukėlė gana didelį skandalą, kai pasaulio čempionato rungtynėse po įvarčio prieš serbus rankos pirštais parodė dvigalvį erelį, simbolizuojantį Albanijos šalies simbolį.

Norėdamas išvengti bet kokio konflikto ar paprasčiausiai neatvykti į šalį, kuri jam kelia ne pačius geriausius prisiminimus, X. Shaqiri nusprendė pranešti Jurgenui Kloppui, kad jis lieka Liverpulyje.

"Aš per savo gyvenimą labai daug kartų turėjau priimti sprendimus dėl startinio vienuoliktuko ar sudėties, kuri vyksta į išvykos rungtynes. Iki šio momento niekada nebuvo atvejo, kad žaidėjas atsisakytų vykti.

Mes atkeliaujame į Serbiją kaip futbolo komanda, esanti vieną didžiausių pasaulyje. Tai yra vienintelė priežastis, kodėl esame čia. Mes norime susikoncentruoti tik į futbolo rungtynes.

Visg dėl situacijos, kurią čia esantys žmonės žino gerokai geriau nei mes, nusprendėme neįtraukti į sudėtį Shaqiri. Kaip ir sakiau, jis yra mūsų žaidėjas, kuris sužais dar daug rungtynių, bet antradienį jis to padaryti negalės. Tai yra viskas, ką galiu pasakyti", - paaiškino situaciją vokietis.