J. Lowas: Vokietijos futbolui reikia permainų

Pasaulio čempionato atkrintamųjų etapas - be čempionės Vokietijos: "Die Mannschaft" sensacingai baigė savo pasirodymą grupių etape.

Vokietija laimėjo prieš Švediją, tačiau pralaimėjo Meksikai ir Pietų Korėjai, todėl buvo priversti atsisveikinti su turnyru. Šalies žiniasklaida tokį rinktinės pasirodymą įvertinto "tragišku ar net blogiausiu per visą istoriją".

Rinktinės treneris Joachimas Lowas, kuris nėra užtikrintas dėl savo tolimesnės ateities, sakė, kad Vokietija jau buvo susidūrusi su panašia situacija.

"Mes buvome jau tokioje situacijoje - komanda 2004 metų Europos čempionate taip pat pasitraukė po grupių etapo", - teigė strategas.

"Dabar pasitraukimas iš pasaulio čempionatu tokioje ankstyvoje stadijoje yra didelis nusivylimas. Mes turime reaguoti į šią situaciją ir priimti teisingus sprendimus.

Mums reikia pasikeitimų - didelių pasikeitimų. Turime susėsti ir apie tai pakalbėti", - pabrėžė J. Lowas.

Paklaustas, ar rinktinėje buvo jaučiami negatyvūs ženklai, kai dar pasiruošimo metu buvo po sunkios kovos įveikta tik Saudo Arabija, strategas to įvardinti negalėjo.

"Sunku pasakyti. Mes kalbėjome apie tai, tačiau tai tikrai nėra vienintelė priežastis, kodėl mums nepasisekė. Yra daugiau dalykų, kurie mums nepavyko. Turime išanalizuoti pasirodymą ir pažiūrėti, kas buvo ne taip", - užbaigė nuo 2006 metų nacionalinei komandai vadovaujantis J. Lowas.