J. Mourinho dirbs Rusijos televizijos futbolo analitiku

Garsusis futbolo treneris Jose Mourinho grįžta į tarptautinei auditorijai skirtą propagandinį Rusijos kanalą RT, gavęs nuolatinį darbą.

RT paskelbė, kad išrinktuoju vadinamas portugalas, praėjusių metų pabaigoje atleistas iš tituluoto Anglijos futbolo lygos (EPL) klubo „Manchester United“ vyriausiojo trenerio pareigų, ves specialią laidą „Prie šoninės linijos su Jose Mourinho“, skirtą UEFA Čempionų lygai aptarti.

Laida pasirodys kas dvi savaites, o debiuto laukiama jau kovo 7 d. – iškart pasibaigus Čempionų lygos aštuntfinalio atsakomosioms rungtynėms.

56-erių J. Mourinho neseniai lankėsi Rusijoje. Tuo metu buvo nufilmuotas jo apsilankymas ledo ritulio komandos treniruotėje. 

„Aš kalbėsiu apie futbolą per RT, nejau manėte, kad darysiu ką nors kita?“ – sakė portugalas, prieš tai užsiminęs, kad gali pereiti į kitą sporto šaką.

Anksčiau J. Mourinho komentavo RT pasaulio futbolo čempionato Rusijoje rungtynes.

Dosniai Rusijos valdžios remiamas televizijos kanalas garsėja agresyviais žingsniais žiniasklaidos rinkoje ir siūlo didelius atlyginimus bei karjeros galimybes Vakarų šalių profesionalams. 

RT deklaruoja esąs normali žiniasklaidos priemonė, tačiau sulaukia kritikos dėl to, kad skleidžia Kremliaus propagandinę žinią Vakarų auditorijoms.

 

alfa.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...