J. Mourinho: "Man Utd" nebėra pajėgus įsigyti mažesnių klubų žvaigždes"

Jose Mourinho mano, kad visuomenė turėtų nustoti lyginti šiuometinį ir anksčiau buvusį "Manchester United" klubą.

Portugalo teigimu, "Manchester United", kaip kiti didieji klubai, yra praradę savo jėgą žaidėjų perėjimų lange. Jeigu anksčiau buvo galima nesunkiai gauti aukščiausios klasės žaidėjus iš Londono "Tottenham", šiuo metu to padaryti praktiškai nebeįmanoma.

"Dabar yra gerokai sunkiai įsigyti aukšto lygio futbolininkus", - spaudos konferencijoje sakė J. Mourinho.

"Anksčiau mažesni klubai bandydavo kone "įkišti" savo futbolininkus didesniems futbolo vardams: "Imkite žaidėjus, mums reikia juos parduoti". 

Žinau, kad mes turime atlikti geresnį darbą transferų lange, tačiau yra viena išimtis – mes nebegalime savęs lyginti su tuo "Manchester United", koks jis buvo praeityje. Tai tiesiog neįmanoma", - kalbėjo J. Mourinho.

J. Mourinho "Tottenham" pavyzdį panaudojo neatsitiktinai. Pavyzdžiui, 2006 metais jie nesunkiai Roy'aus Keane'o vietą užpildė tuomet "pentinių" garbę gynusiu Michaeliu Carricku, o dar po dviejų metų už 30 mln. svarų gavo ir pagrindinę komandos žvaigždę – Dimitarą Berbatovą.

"Juk žiūrint į istoriją "Manchester United" yra didesnis klubas nei "Tottenham"? Tai yra nuostabus klubas, bet manau, kad visi pasakytų tą patį, ką pasakiau ir aš. 

Tačiau aš dabartiniu laikotarpiu mes galime įsigyti "Tottenham" žaidėjus? Ne. Futbolas pasikeitė. Ar mums yra šansų prisivilioti tokius žaidėjus kaip Kane'ą, Alli, Erikseną ir Soną? Atsakymas yra ne. 

Taigi, kas dabar turi daugiau galios – jie ar mes?", - klausimu savo sakinį užbaigė J. Mourinho.