J. Mourinho: Wengeras "Arsenal" parengė nesėkmėms

Nuolat Arsene'ą Wengerą kritikuojantis Jose Mourinho šįkart į jo daržą metė dar vieną akmenį. Pasak "Manchester United" stratego, 20 metų "kanonieriams" vadovaujantis prancūzas paliks juos pasirengusius pralaimėjimams.

Pats portugalas nesutiko su tuo, jog yra tik trumpalaikis treneris, bei sakė, kad ruošia klubus sėkmei.

54-erių strategas per savo karjerą jokiai ekipai nėra vadovavęs ilgiau nei trejus metus, kas yra visiška priešingybė Wengerui. Vis dėlto, jis mano, jog jo darbo rezultatai matomi ilgiau.

"Jeigu žmonės tai sako, nes pereidinėju iš vieno klubo į kitą, jie yra teisūs, tačiau nemanau, jog esu toks (trumpalaikis treneris - red. past.)", - Mourinho pasakojo "The Times".

"Aš rengiu klubus sėkmei. Manau, rengiu klubus tokiu būdu, pagal kurį man išvykus naujas strategas atvyksta į aukščiausio lygio klubą. Tai nėra trumpas laikotarpis net jeigu ir išvyksti."

"Jeigu esi klube ar bet kokiame darbe vienerius ar dvejus metus, bet jeigu palieki struktūrą, kuri bus net sėkmingesnė be tavęs nei su tavimi, tai nėra trumpalaikė strategija. Ji yra ilgalaikė."

"Gali tenai būti 10 ar 20 metų, tačiau kai palieki klubą, jis yra pasirengęs nesėkmei."

Labai tikėtina, jog pastarojoje frazėje Mourinho turėjo omenyje būtent Wengerą, kurį praeityje yra ne kartą vadinęs "nesėkmių specialistu".

"Manchester United" šį "Premier" lygos sezoną pradėjo trijomis pergalėmis, kuomet Londono "Arsenal" savo sąskaitoje turi vos tris taškus.