J. Valdano grįžta į Madrido "Real" klubą

Panašu, kad Madrido "Real" turės naują sporto direktorių. Iki šiol šias pareigas ėjęs Jose Angelis Sanchezas nebebus atsakingas už komandos "projektavimo" darbus ir orientuosis labiau į klubo finansų gerinimą.

"El Confidencial" praneša, kad į klubą sugrįžta Jorge Valdano, kuris vadovybėje anksčiau yra dirbęs du kartus. Iki 2005 metų jis buvo sporto direktorius, o 2009 metais grįžo jau kaip generalinis direktorius bei prezidento patarėjas.

2011 metais jis buvo atleistas iš šių pareigų, kai pašlijo jo santykiai su Jose Mourinho, o vėliau – ir su Florentino Perezu.

J. Valdano pasižymi savo inteligentiškumu ir kitokiu futbolo supratimu, artimesniu Johano Cruyffo idėjoms. Būtent dėl nuomonių išsiskyrimu su J. Mourinho argentinietis ir prarado darbą "Real" klube.

Pasak minėto šaltinio, J. Valdano ir F. Perezas užmiršo anksčiau buvusius nesutarimus ir dabar atkurs bendradarbiavimą. Manoma, kad J. Valdano kartu su Z. Zidane'u bei F. Perezo pritarimu bus atsakingi už komandos "lipdymą" bei jos stiliaus kūrimą.

Z. Zidane'as jau kurį laiką nebuvo patenkintas, kad ankstesnis sporto direktorius be jo pritarimo įsigijo keletą jaunų žaidėjų, tarp kurių – ir Dani Ceballos, kuriam strategas pirmajame sezone negalėjo garantuoti žaidimo laiko.

"El Confidencial" pažymi, kad vienas iš prioritetinių J. Valdano pirkinių šią vasarą bus "Real Betis" saugas Giovani Lo Celso, kuris patinka tiek jam, tiek ir pačiam Z. Zidane'ui.

J. Valdano "Real" klube yra žinomas ne tik kaip buvęs direktorius – jis dar būdamas žaidėju vilkėjo šio klubo marškinėlius bei dvejus metus treniravo pagrindinę komandą.