J.Martinsas: „Baudinių situacijos buvo identiškos“

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkų pergalių serija nutrūko šeštadienį. A lygos 25-ojo turo rungtynėse žalgiriečiai sužaidė lygiosiomis 1:1 (1:1) su „Riteriais“, o po rungtynių savo mintimis pasidalino treneris Joao Martinsas.

Šiame mače Victoras Perezas antrajame kėlinyje realizavo baudinį ir išvedė žalgiriečius į priekį 2:1, tačiau rungtynių teisėjas nusprendė įvarčio neįskaityti, fiksuodamas, kad vienas iš žalgiriečių pernelyg anksti įžengė į baudos aikštelę.

Ispanui kartojant baudinį, net du „Riterių“ žaidėjai anksčiau laiko įžengė į baudos aikštelę, tačiau teisėjas neįžvelgė taisyklių pažeidimo. Analogiška situacija vyko ir tuomet, kai „Riteriai“ įmušė baudinį – dar prieš Donatui Kazlauskui paliečiant kamuolį, baudos aikštelėje buvo du „Riterių“ futbolininkai. Tiesa, Donatas Rumšas įvartį įskaitė.

Savo nuomonę apie šias svarbias situacijas po rungtynių spaudos konferencijoje išsakė žalgiriečių treneris Joao Martinsas.

„Peržiūrėjome baudinių situacijas ir jos, mano nuomone, buvo identiškos. Nepaisant to, nenoriu koncentruotis į kitų klaidas – turime žiūrėti savęs. Žaidėme gerai, kontroliavome žaidimą visas 90 minučių ir sukūrėme daugybę progų įvarčiui pelnyti. Deja, kartais taip nutinka, kad net ir turėdamas akivaizdų pranašumą lieki be pergalės“, - sakė treneris iš Portugalijos.

Šiose rungtynėse žalgiriečiams teko verstis be traumas patyrusių Mato Vareikos ir Liviu Antalio, o įpusėjus pirmajam kėliniui dėl traumos aikštę paliko Donovanas Slijngardas.

„Žinoma, tai svarbūs žaidėjai mūsų komandoje, tačiau privalėjome laimėti ir be jų. Turime rezervų ir tvirtai kontroliavome žaidimą visas 90 minučių. Apmaudu, kad progų nepavertėme įvarčiais. Nepaisant kartėlio, kurį jaučiame po šio mačo, svarbiausi įvykiai A lygoje dar prieš akis. Turime būti vieningi, tikėti savimi, sunkiai dirbti ir padaryti viską, kad iškovotume titulą“, - tikino J. Martinsas.

Artimiausias rungtynes Vilniaus „Žalgiris“ žais jau šį trečiadienį, kai 19 val. LFF stadione priims Klaipėdos „Atlantą“. Bilietus platina bilietai.lt. Išankstiniai bilietai pigesni.