K. Mbappe įvertintas prasčiausiu šios vasaros pirkiniu

CIES Futbolo observatorija Kyliano Mbappe persikėlimą į "Paris Saint-Germain" įvardino prasčiausiu iš visų šią vasarą įvykusių sandorių.

Šveicarijoje įsikūręs tyrimų institutas išanalizavo visą eilę transferų atsižvelgdamas į žaidėjų kainos bei kokybės santykį, o Prancūzijos vicečempionai šiuo atžvilgiu apskritai pripažinti blogiausiai žaidėjų rinkoje pasirodžiusiu klubu. 

Mbappe sandorio vertė kitą vasarą išaugs iki 180 mln. eurų, nors CIES sudarytas algoritmas jaunąjį talentą vertina tik 92,6 mln. eurų suma.

Tuo tarpu "Liverpool" papildęs Mohamedas Salah vadinamas geriausiu pirkiniu. Nors už "Roma" lyderį sumokėta 50 mln. eurų, pasak tyrimo, jo vertė siekia beveik 70 mln.

Kiti gerokai permokėję klubai yra "Barcelona" ir "Manchester City". Nemaža tikimybė, jog katalonai galiausiai už Ousmane Dembele paklos 147 mln. eurų, tačiau tai, pasak CIES, yra net 51,2 mln. per didelė suma. "Miestiečiai" savo ruožtu pagerino rekordą su 57,5 mln. eurų kainavusiu gynėju Benjaminu Mendy, kuris vertinamas vos 28,5 mln. Negana to, "Man City" tik už 10 mln. paleido 27,4 mln. vertinamą Nolito.

Pastarasis transferas yra antras geriausiųjų sąraše, o trečiąją vietą užima dar vienas "Roma" palikęs futbolininkas Antonio Rudigeris. Šis 54,2 mln. eurų vertės gynėjas Londono "Chelsea" papildė už 39 mln.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...