Kalėdiniai netikėtumai: "Man City" patyrė dar vieną pralaimėjimą, "Tottenham" ir "Liverpool" triuškino varžovus

Antrąją Šv. Kalėdų dieną Anglijos "Premier" lygoje žaidžiamos 19-ojo turo rungtynės.

Didžiulis netikėtumas užfiksuotas Lesteryje, kur vietos "Leicester City" komanda antrą kartą per keturias dienas nubaudė šalies grandą. Pepo Guardiolos vadovaujamas "Man City" patyrė antrąją nesėkmę iš eilės ir dar labiau apsunkino savo šansus pavyti "Liverpool".

"Crystal Palace" klubui praėjusį savaitgalį taip pat netikėtai nusileidęs "Man City" rungtynes "King Power" stadione pradėjo puikiai – 14-ąją minutę Bernardo Silva po Sergio Aguero perdavimo išvedė svečius į priekį.

Visgi "Leicester" futbolininkams neprireikė nė pilnų penkių minučių, kad rezultatas vėl taptų lygus – 19-ąją minutę po gero Jamie Vardy perdavimo visiškai be priežiūros prieš vartininką atsidūręs Marcas Albrightonas tiksliu smūgiu nuginklavo Edersoną.

Antrajame kėlinyje "Man City" turėjo žaidybinį pranašumą, tačiau tai taškų negarantavo, o lyg to būtų negana, 81-ąją minutę "miestiečiams" dar ir buvo suduotas nokdaunas.

81-ąją minutę po kampinio ir patogiai atšokusio kamuolio "Leicester" komandą į priekį išvedė kaip iš patrankos šovęs Ricardo Pereira. 89-ąją minutę "Man City" dar liko žaisti dešimtyje, todėl ties tuo ir baigėsi visi svečių bandymai išsigelbėti.

Trečią nesėkmę per paskutines keturias rungtynes patyręs "Man City" ne tik padidino atsilikimą nuo "Liverpool" iki 7 taškų, bet ir prarado antrąją poziciją.

Toliau be pralaimėjimų išliekantis ir lyderio poziciją įtvirtinęs "Liverpool" namuose sutriuškino "Newcastle". Šeimininkus į pergalę vedė Dejanas Lovrenas, Mohamedas Salah, Xherdanas Shaqiri ir Fabinho.

Dar skambesnę pergalę namuose pasiekė Londono "Tottenham" ekipa, kuri dabar tapo artimiausia priešininkė kovoje dėl titulo. "Pentiniai" po pergalės 5:0 prieš "Bournemouth" pakilo į antrąją vietą ir išlaiko tą patį šešių taškų atsilikimą nuo "Liverpool".

Pergalingai "Old Trafford" stadione debiutavo Ole Gunnaras Solskjaeras, kurio vadovaujama "Manchester United" pratęsė sėkmingą žygį po Jose Mourinho atleidimo ir rezultatu 3:1 nugalėjo "Huddersfield".

Nugalėtojų gretose išsiskyrė Paulis Pogba, antrajame kėlinyje įmušęs du įvarčius. Pirmasis "raudonųjų velnių" gretose pasižymėjo Nemanja Matičius, o svečiams garbės įvartį įmušė Mathiasas Jorgensenas.

Likusios dvikovos baigėsi "Everton" įvarčių šou prieš "Burnley" ir dar dvejomis lygiosiomis.

Rezultatai:

"Leicester" 2 - 1 "Man City"
14' [0 - 1] B. Silva
19' [1 - 1] M. Albrighton
81' [2 - 1] R. Pereira
89" F. Delph ("Man City") pašalintas iš aikštės

"Liverpool" 4 - 0 "Newcastle"
11' [1 - 0] D. Lovren
47' [2 - 0] M. Salah (11 m. baudinys)
79' [3 - 0] X. Shaqiri
85' [4 - 0] Fabinho

"Tottenham" 5 - 0 "Bournemouth"
16' [1 - 0] C. Eriksen
23' [2 - 0] Son
35' [3 - 0] Lucas
61' [4 - 0] H. Kane
70' [5 - 0] Son

"Man Utd" 3 - 1 "Huddersfield"
28' [1 - 0] N. Matič
64' [2 - 0] P. Pogba
78' [3 - 0] P. Pogba
88' [3 - 1] M. Jorgensen

"Crystal Palace" 0 - 0 "Cardiff"


"Burnley" 1 - 5 "Everton"
2' [0 - 1] Y. Mina
13' [0 - 2] L. Digne
22' [0 - 3] G. Sigurdsson (11 m. baudinys)
37' [1 - 3] B. Gibson
71' [1 - 4] L. Digne
90+3' [1 - 5] Richarlison

"Fulham" 1 - 1 "Wolves"
74' [1 - 0] R. Sessegnon
85' [1 - 1] R. Saiss

Turnyrinė lentelė:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...