Kas taps paskutiniais Čempionų lygos dalyviais: trečiadienio mačų apžvalga

Po vakar įvykusių atrankos rungtynių rungtynių, Čempionų lygoje liko vos penki nežinomieji, kurie prisijungs prie grupių etape savo vietą jau turinčių ekipų. Jau šį vakarą 21:45 val. startuos paskutiniai penki Čempionų lygos paskutinio atrankos etapo mačai. Eurofootball.lt jums pateikia šių rungtynių apžvalgą.


„APOEL“ – „Copenhagen“

Pirmųjų rungtynių rezultatas 0-1

Pirmosiose rungtynėse Danijoje nieko netikėto neįvyko – šeimininkai kontroliavo rungtynes ir iškovojo pergalę prieš varžovus iš Kipro. Visgi, tai, kad per rungtynes buvo pelnytas vos vienas įvartis ir iškovota minimali pergalė per daug „Copenhagen“ džiuginti neturėtų.

„APOEL“ daug geriau žaidžia savo namų arenoje, o šį sezoną tiek „TNS“, tiek „Rosenborg“ ekipas po nelaimėtų rungtynių išvykoje namuose įveikė vienodais rezultatais 3-0. Nors Kipro čempionai iš Danijos grįžta be pelnyto įvarčio ir patyrę pralaimėjimą, jų galimybių nuvertinti nereikėtų. Namuose puikius rezultatus demonstruojanti „APOEL“ ekipa vis dar turi gerus šansus įveikti varžovus reikiamu skirtumu ir paskutinę akimirką prasibrauti į grupių etapo kovas.

„Gladbach“ – „Young Boys“

Pirmųjų rungtynių rezultatas 3-1

3 smūgiai į vartų plotą – 3 įvarčiai. Tokia statistika pirmosiose rungtynėse galėjo pasigirti „Gladbach“ futbolininkai. Nors pirmąjame mače jiems nebuvo lengva, o šveicarai atliko dvigubai daugiau smūgių į jų vartus, trys įmušti įvarčiai ir dviejų įvarčių skirtumas prieš rungtynes namuose turėtų būti tas rezultatas, kurio ir norėjo šis Vokietijos klubas.

Po nesėkmingai susiklosčiusių pirmųjų rungtynių „Young Boys“ savo pyktį išliejo Šveicarijos čempionate, kur prieš „Lausanne“ įmušė septynis įvarčius ir varžovus sutriuškino 7-2. Šį sezoną „Young Boys“ pradėjo demonstruodami stebėtinai gerą formą, tačiau panaikinti dviejų įvarčių deficitą Vokietijoje jiems gali būti per sunkus uždavinys.

„Rostov“ – „Ajax“

Pirmųjų rungtynių rezultatas 1-1

„Ajax“ sezono pradžioje nedemonstuoja tokių rezultatų, kokių jie norėtų. „Eredivisie“ pirmenybėse per paskutinius du turus jie iškovojo vos tašką, o Čempionų lygoje jiems taip pat nelengva. Trečiąjame etape sunkiai įveikę „PAOK“ pasipriešinimą, pirmosiose rungtynėse su „Rostov“ jie taip pat turėjo problemų ir mačą pabaigė lygiosiomis.

Nors „Ajax“ dominavo aikštėje ir akivaizdžiai pirmavo pagal kamuolio kontrolę (78% prieš 22%), smūgius (22 prieš 6) bei kampinius (9 prieš 2), mačas baigėsi lygiosiomis 1-1. Antrus metus iš eilės visus stebinanti „Rostov“ ekipa nepaisant teigiamo rezultato išvykoje ir toliau nėra laikoma serijos favorite, tačiau sezono pradžioje rezultatais nedžiuginančiai „Ajax“ komandai Rusijoje lengva nebus, o prieš atsakomąjį mačą jie tikėsis, jog jiems padės didesnė Europinių rungtynių patirtis.

„Manchester City“ – „Steaua“

Pirmųjų rungtynių rezultatas 5-0

Pepo Guardiolos auklėtiniai visus reikalus išsprendė jau pirmosiose rungtynėse Rumunijoje, po kurių šioje akistatoje neliko jokios intrigos dėl to, kas pateks į kitą etapą. „City“ varžovus sutriuškino net 5-0, o rezultatas galėjo būti dar didesnis – pirmąjame mače Sergio Aguero du kartus nesugebėjo realizuoti vienuolikos metrų baudinio.

Atsakomojoje dvikovoje „miestiečiai“ galės leisti į aikštę mažiau progų gaunančius žaidėjus ir eksperimentuoti, nes „Steaua“ tikrai nėra ta ekipa, kuri galėtų panaikinti penkių įvarčių deficiją rungtynėse su „Manchester City“ komanda.

„Salzburg“ – „Dinamo“

Pirmųjų rungtynių rezultatas 1-1

Rungtynes tiesiogiai transliuos Viasat Sport Baltic

Pirmosiose šių komandų rungtynėse Kroatijoje abi ekipos stengėsi žaisti atakuojantį futbolą, tačiau iš 36 susitikime atliktų smūgių, tik 8 skriejo į vartų plotą, o žiūrovai išvydo du įvarčius, po kurių komandos į Austriją keliauja esant lygiam rezultatui 1-1.

Nors prieš atsakomąjį mačą „Salzburg“ galimybės patekti į kitą etapą yra laikomos didesnėmis, Zagrebo „Dinamo“ futbolininkai į varžovų tvirtovę taip pat vyksta tik pergalės. Niekas nenustebtų, jei kelialapio į grupių etapą savininkas šioje poroje paaiškėtų pačiomis paskutinėmis dvikovos akimirkomis, tad pažiūrėti šią akistatą tikrai verta.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...