Kitos Europos lygos: Ukrainos "Premier" lygos pirmenybių apžvalga

EuroFootball.lt tęsia Europos futbolo lygų apžvalgas. Šį kartą bus apžvelgtos Ukrainos „Premier“ lygos pirmenybės, kuriose sužaista šešiolika turų, o komandos šiuo metu ilsisi žiemos pertraukos metu. Kam labiausiai atsiliepė situacija Ukrainoje, kaip sekasi favoritams, o kuris žaidėjas dominuoja pirmenybėse – visa tai šioje apžvalgoje.

Lyderiai: „Dynamo“ ir „Shakhtar“

Susilpnėjusiose Ukrainos pirmenybėse – dvivaldystė. Po šešiolikos turų tiek „Shakhtar“, tiek „Dynamo“ prarado vos po penkis taškus ir užtikrintai pirmauja turnyre. Tarpusavio dvikovoje spalį „Shakhtar“ principinius konkurentus išykoje sutriuškino net 3:0, tad favoritais laimėti pirmenybes yra laikomi būtent jie. Visgi, tai, kaip pasisuks Ukrainos čempionato likimas priklausys ir nuo to, kaip šioms ekipos pavyks išlaikyti savo lyderius. Tiek Alexas Teixeira, tiek Andrėjus Yarmolenko yra medžiojami Europos futbolo grandų, o dabartinėje situacijoje jų tinkamai pakeisti negalėtų nė viena iš šių ekipų.

Nusivylimas: „Dnipro“

Labiausiai nusivilti galima ne kevirta vieta, kurioje šiuo metu yra „Dnipro“, bet jos finansine situacija. Klubas skendi skolose ir netgi svarsto galimybę apskritai nutraukti su futbolu susijusią veiklą. Pranešama, jog jei „Dnipro“ per mėnesį laiko nepadengs beveik 2 milijonų dolerių siekančius įsiskolinimus, jiems gręsia kelių metų diskvalifikacija Europos turnyrams. Net ir atsižvelgus į dabartinę situaciją Ukrainoje, toks dar pernai Europos lygų varžybų finale žaidusios „Dnipro“ ekipos sužlugimas būtų itin skaudus ir netikėtas smūgis Ukrainos futbolui.

Rezultatyviausias: Alexas Teixeira

Ukrainos pirmenybėse Teixeirai nėra lygių. Per 15 rungtynių įmušęs 22 įvarčius, jis artimiausius konkurentus rezultatyviausių žaidėjų lentelėje lenkia daugiau nei du kartus. Tik klausimas kada su persikėlimu į „Chelsea“ jau ilgą laiką siejamas brazilas paseks daugumos kitų pajėgių žaidėjų pavyzdžiu ir paliks Ukrainos „Premier“ lygą.

Pirmenybių lygis:

Ukrainos pirmenybės dėl šalyje susidariusios situacijos itin susilpnėjo. Tai demonstruoja ne tik akivaizdžiai prastesni klubų rezultatai, bet ir tai, jog nė viena ekipa šiemet Ukrainoje transferų rinkoje neišleido daugiau nei uždirbo. Devyni klubai vasarą apskritai įsigydami žaidėjus nieko neišleido, o penki klubai iš žaidėjų pardavimo dar ir uždirbo.

Ukrainos pirmenybių turnyrinė lentelė:

Tautvydas Sakalauskas

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...