Kolumbija nepaliko vilčių Graikijos rinktinei, DKK atsitiesė ir įveikė Japoniją (FOTO, VIDEO)

Šeštadienį Brazilijoje vykstančiame pasaulio futbolo čempionate buvo sužaisti du C grupės susitikimai.

Pirmasis šiandienos mačas buvo sužaistas Belo Horizontėje, kur susitiko Radamelį Falcao praradusi Kolumbijos rinktinė su 2004 m. Europos čempionais graikais.

Rungtynių pradžioje iniciatyvą į savo rankas perėmė Jose Pekermano treniruojama Kolumbijos ekipa, šturmavusi varžovų vartus.

Aktyvios atakos davė vaisių jau 6-ąją minutę. Dešiniame krašte savo varžovą suklaidinęs Juanas Quadrado perdavė kamuolį į baudos aikštelės vidurį, kur jo laukė Pablo Armero. Šis ir pasiuntė kamuolį į Orestis Karnezis ginamus vartus.

Po šio įvarčio graikai atsigavo ir ilgainiui perėmė iniciatyvą į savo rankas, tačiau progas prie Davido Ospinos vartų Fernando Santoso auklėtiniai kūrėsi sunkiai.

Ko gero įsimintiniausias epizodas prie Kolumbijos rinktinės vartų buvo užfiksuotas kėlinio pabaigoje, kai iš toli pamėgino smūgiuoti Panagiotis Kone, tačiau jo smūgis buvo atremtas vartininko D.Ospinos.

Į rūbines komandos žygiavo kolumbiečiams pirmaujant rezultatu 1 - 0.

Antrajame kėlinyje nuo pat pradžių dominavo Kolumbijos rinktinė, leisdama graikams surengti tik pavienius išpuolius.

J.Pekermano auklėtiniai padvigubino savo pranašumą 58-ąją minutę. Po Jameso Rodriguezo pakelto kamuolio nuo kampinio gairelės jo skriejimo kryptį kiek pakeitė Abelis Aguilaras, o prie vartų stovėjusiam Teofilo Gutierrezui beliko nukreipti jį į varžovų vartus.

Vaizdas aikštėje nepernelyg keitėsi ir po antrojo įvarčio.  Graikams stengiantis pakovoti bent dėl taško šiame mače, jų gynyboje atsirado vis daugiau erdvių, kurias puikiai išnaudojo Jamesas Rodriguezas.

Tašką šiame mače padėjo būtent "Monaco" klubo saugas, jau per pridėtinį laiką įmušęs trečiąjį įvartį į graikų vartus.

Rezultatas:

Kolumbija 3 – 0 Graikija

6’ [1 – 0] P.Armero

58’ [2 – 0] T.Gutierrez

90’ [3 – 0] J.Rodriguez

Startinės sudėtys:

Kolumbija: Ospina, Zapata, Yepes, Sanchez, Armero, Aguilar, Gutierrez, Rodriguez, Cuadrado, Ibarbo, Zuniga.

Graikija: Karnezis, Maniatis, Manolas, Samaras, Kone, Salpingidis, Torosidis, Gekas, Sokratis, Cholevas, Katsouranis.


Kitose C grupės rungtynėse Dramblio Kaulo Kranto futbolininkai susitiko su Japonija. Po permainingos kovos Afrikos rinktinė rezultatu 2-1 palaužė azijiečius.

Rungtynės prasidėjo nežymiu afrikiečių dominavimu, tačiau gerai organizuoti japonai puikiai žaidė tiek gynyboje, tiek puolime.

Ilgai laukti pirmojo įvarčio neprireikė – 16-ąją minutę po tikslaus Yuto Nagatomo perdavimo puikų įvartį pelnė „Milan“ žvaigždė Keisuke Honda.

Vos po kelių minučių japonai galėjo padidinti pranašumą, kuomet į DKK baudos aikštelę prasibrovęs krašto gynėjas Atsuto Uchida smūgiavo tiesiai į varžovų vartininką.

Pirmąją itin realią progą Dramblio Kaulo Kranto rinktinė turėjo 30-ąją minutę. Puikiu baudos smūgiu realizavimu pasižymintis Arthuras Boka kamuolį nukreipė šalia viršutinio virpsto.

Antrajame kėlinyje kiek netikėtai japonai neatsilaikė prieš varžovų puolimą. 64-ąją minutę rezultatą išlygino Wilfriedas Bony, o vos po dviejų minučių DKK į priekį išvedė Gervinho. Įdomu tai, kad abu įvarčiai buvo pelnyti galva ir abu rezultatyvius perdavimus atliko Serge‘as Aurier.

Rezultatas:

Dramblio Kaulo Krantas 2 – 1 Japonija

16‘ [0 – 1] K.Honda

64‘ [1 – 1] W.Bony

66‘ [2 – 1] Gervinho

Startinės sudėtys:

Dramblio Kaulo Krantas: Barry, Boka, Zokora, Kalou, Tiote, Gervinho, Bony, Aurier, Yaya Toure, Serey, Bamba.

Japonija: Kawashima, Uchida, Honda, Nagatomo, Morishige, Okazaki, Kagawa, Yamaguchi, Hasebe, Osako, Yoshida.


C grupė:

1. Kolumbija (3 taškai)

2. Dramblio Kaulo Krantas (3 taškai)

3. Japonija (0 taškų)

4. Graikija (0 taškų)

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...