"Kruoja" nutraukė nepralaimėtų "Sūduvos" rungtynių seriją (VIDEO)

„Kruoja“ žengė žingsnį link “SMScredit.lt A lygos” apdovanojimų. Trečiąją  vietą užimanti šiaurės Lietuvos komanda savo aikštėje rezultatu 2:1 (1:0) nugalėjo vieną iš pagrindinių konkurenčių kovoje dėl medalių Marijampolės „Sūduvą“, nutraukdama jos aštuonių iš eilės nepralaimėtų rungtynių seriją.  Pakruojo klubas turnyro lentelėje padidino atotrūkį nuo suvalkiečių iki penkių taškų.

Abiejų komandų žaidėjai ir treneriai prieš rungtynes akcentavo didžiulę pergalės kainą, todėl nuo jų pradžios didžiausią dėmesį skyrė savų vartų saugumui ir į puolimą didelių pajėgų nesiuntė. Kiek aktyviau rungtynes pradėjo svečiai, bet pakruojiškiams atrėmus pirmąją suvalkiečių atakų bangą, žaidimas išsilygino, daug kovos vyko aikštės viduryje. Persvaros įgyti nepavyko nei vienai komandai, nes tiek „Sūduva“, tiek „Kruoja“ naudojo vienodą taktinį išsidėstymą su penkiais vidurio linijos žaidėjais.

Kėliniui baigiantis, pakruojiškių atakos ėmė aštrėti. 39-ąją minutę Tomas Birškys puikiu perdavimu vieną prieš vartus išvedė Nerijų Mačiulį, tačiau saugas pergudrauti Džiugo Bartkaus nesugebėjo, vartininkas šuoliu smūgį atrėmė.

Po poros minučių, Tautvydui Eliošiui perdavus kamuolį į baudos aikštelę, gynėjams nepavyko nuo kamuolio atitverti Ričardo Beniušio. Fiziškai galingas puolėjas iškrapštė kamuolį iš varžovų ir stipriu smūgiu pabandė nuginkluoti D.Bartkų. Šis darsyk išgelbėjo komandą, viena ranka nukreipdamas kamuolį virš vartų.

Apsigynę po pirmojo kampinio, po antrojo svečiai buvo priversti išimti kamuolį iš tinklo. N.Mačiulio perdavimą D.Bartkus atmušė kumščiais, tačiau tai padarė ne visai sėkmingai. Kamuolys nukrito laisvam Dariui Jankauskui, kuris smūgiu į vartų kampą išvedė „Kruoją“ į priekį.

Energingai pradėjusių antrąjį kėlinį, bet pavojingų momentų nesukūrusių svečių situacija dar labiau pablogėjo 62-ąją minutę. Kai gana kuriozinį įvartį baudos smūgiu pelnė N.Mačiulis. Niekas nelietė saugo po pražangos į baudos aikštelę pasiųsto kamuolio, šis atsimušė į tolimą vartų virpstą ir atsidūrė tinkle.

Antrasis įvartis tarsi pažadino svečių komandą. 73-ąją minutę „Kruojos“ baudos aikštelėje kilo didžiulis gaisras. Dusyk į vartus pabandė smūgiuoti Tomas Radzinevičius, kartą – Arminas Vaskela. Paskutiniu momentu kamuolį toliau nuo vartų išmušė Ernestas Pilypas. Po dviejų minučių Marius Činikas idealiu perdavimu prieš vartus išvedė T.Radzinevičių, tačiau puolėjas pataikė jį pasitikusiam Martynui Matuzui į koją, neišnaudodamas auksinės galimybės sušvelninti rezultatą.

Į puolimą nuskubėjusią „Sūduvą“ privalėjo nubausti R.Beniušis. Išvengęs dviejų gynėjų puolėjas sulaukė perdavimo iš krašto, bet, atsidūręs prieš vartus, nesugebėjo pergudrauti puikiai sužaidusio D.Bartkaus.

81-ąją minutę už galvos griebėsi Marius Šoblinskas, per silpnai pasiuntęs kamuolį į vartų kampą po Karolio Chveduko perdavimo. Smūgis buvo tikslus, bet M.Matuzui didesnių sunkumų nesukėlė.

Aikštelėje po keitimo pasirodęs Trayonas Bobbas jau pirmu savo prisilietimu prie kamuolio galėjo įtvirtinti komandos pergalę, bet legionieriaus bandymas perkelti jį per vartus palikusį D.Bartkų buvo per stiprus.

Mažėjant laikui ir didėjant „Sūduvos“ nusivilimui atrodė, kad svečiams taip ir nepavyks surengti rezultatyvios atakos. Vis tik gimtadienį šventusiam „Kruojos“ vartininkui nepavyko išsaugoti „sausų“ vartų. Per paskutinę arbitro pridėtą minutę A.Vaskela tolimu smūgiu sušvelnino rezultatą.

Pakruojo „Kruoja“ – Marijampolės „Sūduva“ 2:1 (1:0)  

“Kruoja”: M.Matuzas, R. Abu Bakras, V.Pocevičius, M.Adamenko, E.Pilypas, D.Jankauskas, T.Birškys (59 min. T.Birškys), R.Vėževičius (84 min. T.Bobbas), T.Eliošius, N.Mačiulis (90 min. M.Shehata), R.Beniušis.

„Sūduva“: D.Bartkus, M.Činikas, I.Tsyvilko, M.Ugge, V.Baranovskis (76 min. G.Russo), K.Chvedukas, T.Snapkauskas (77 min. T.Snapkauskas), M.Grigaravičius (46 min. C.Aibaras), A.Vaskela, M.Šoblinskas, T.Radzinevičius.

Įvarčiai: D.Jankauskas (43), N.Mačiulis (63); A.Vaskela (90+4).

Geltonos kortelės: T.Eliošius (68), M.Adamenko (79); M.Šolblinskas (19), A.Vaskela (45), T.Tsyvilko (58).

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...