"Kruojai" sidabro medaliai - beveik ranka pasiekiami (VIDEO)

„Sūduva“ šiame „SMScredit.lt A lygos“ sezone  neperkando Pakruojo klubo riešuto. Kiek anksčiau dvejas rungtynes pralaimėję marijampoliečiai nusileido „Kruojai“ ir trečiąjį kartą. Audriaus Ramono auklėtiniai XXXIV-ojo turo akistatoje pralaimėjo 2-ąją poziciją turnyro lentelėje užimantiems varžovams – 1:2 (1:1). Pakruojiečiams iki sidabro medalių trūksta tik taško arba tiesiog sulaukti artimiausių konkurentų kluptelėjimų.

Neturėję kur trauktis šeimininkai iš karto užgulė svečių iš Pakruojo vartus ir viena po kitos rezgė atakas. Nors keli pakelti kampiniai naudos neatnešė, tačiau spaudimas bei akivaizdi kamuolio kontrolė davė savo vaisių 17-ąją minutę.

Valentinas Baranovskis atliko gerą perdavimą į baudos aikštelę įkirtusiam Giorgio Russo, italas pabėgo nuo jį dengusio Alfredo Skroblo ir tiksliai smūgiavo vienu lietimu. Savo ruožtu „Kruojos“ futbolininkai atakavo padrikai ir pirmąjį pusvalandį buvo savo pačių šešėlyje.

29-ąją minutę pavojingą tolimą smūgį atliko Tomas Radzinevičius, visgi puolėjui džiaugtis įvarčiu neleido Martynas Matuzas – vartininkas už galinės linijos nukreipė į patį vartų kampą skriejusį kamuolį.

Blankiai rungtyniavę svečiai inicijavo spurtą, kurio pagrindinis veikėjas buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas Ričardas Beniušis. Pirmąjį puolėjo bandymą išlyginti rezultatą atrėmė Džiugas Bartkus, tačiau 33-iąją minutę vartininkas buvo bejėgis, kai „Kruojos“ kapitonas po Dariaus Jankausko pakelto kampinio tiksliai smūgiavo galva. Tai jau 15-asis R.Beniušio įvartis šiame sezone.

<iframe width="500" height="323" src="//www.youtube.com/embed/iXi-YiwA47c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Antrosios rungtynių pusės užuomazgoje vėlgi ryžtingiau atakavo šeimininkai. Visgi Marijampolės klubo gerbėjams teko nusivilti ir po netikslių smūgių, ir tada, kai būdamas nuošalėje V.Baranovskis pasiuntė kamuolį į vartus.

68-ąją minutę savo žodį tarė ir svečiai. Po aukšto perdavimo į baudos aikštelę Aivaras Bagočius puikiai pakovojo su keliais jį dengusiais varžovais ir klastingu smūgiu pažeme vos neišvedė savo komandos į priekį.

Netrukus pavojinga ataka atsakė šeimininkai – T.Radzinevičius atliko perdavimą V.Baranovskiui, tačiau saugas maždaug iš 10 metrų smūgiavo virš vartų.

Rungtynių atomazgoje palikę savo gynybinius įtvirtinimus marijampoliečiai skuosdavo į priekį siekdami pelnyti antrąjį įvartį. Atviro futbolo metu kiek labiau pasisekė „Kruojai“, svečiai 78-ąją minutę įsiveržė į priekį. Pavojingą Roberto Vėževičiaus smūgį atrėmė D.Bartkus, tačiau jau kitos atakos metu kamuolys baudos aikštelėje atšoko Tautvydui Eliošiui – saugas tiksliai vienu lietimu smūgiavo į artimąjį vartų kampą ir pelnė vieną svarbiausių įvarčių šiame sezone.

Į duobę įkritę šeimininkai mėgino sukurti vartų šturmą, tačiau netgi standartinių padėčių metu į baudos aikštelę atbėgdavęs D.Bartkus nepadėdavo savo komandai pavojingiau smūgiuoti.

92-ąją minutę „Kruoja“ kontratakos metu turėjo puikią progą pelnyti trečiąjį įvartį į tuščius vartus, tačiau Valdo Pocevičiaus smūgiuotą kamuolį įspūdingai nuo pat vartų linijos išmušė V.Baranovskis.    

Turnyrinė lentelė:

alyga.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...