Kvapą gniaužiantis Šiaurės Londono derbis baigėsi lygiosiomis

Sekmadienį vakare Anglijos "Premier" lygos 4-ajame ture įvyko 186-asis Šiaurės Londono komandų derbis.

"Emirates" stadione susigrūmė "Arsenal" prieš "Tottenham". Kvapią gniaužiančioje dvikovoje "kanonieriai" panaikino dviejų įvarčių deficitą ir išplėšė lygiąsias 2:2.

Unai Emery auklėtiniai susitikimą pradėjo su didele energija ir spaudimu "Tottenham" aikštės pusėje. Pirmas dešimt minučių svečiams teko visą darbą sutelkti į gynybą, tačiau viena neatsargi klaida aikštės viduryje "Arsenal" komandai kainavo įvartį.

10-ąją minutę Heungas-minas Sonas spurtavo aikštės viduriu ir atliko smūgį į Berndo Leno vartus – šis atrėmė korėjiečio smūgį, tačiau neužfiksavo kamuolio ir visiškai laisvas prieš vartus likęs Christianas Eriksenas jį nukreipė į vartų tinklą.

Po netikėto smūgio "Arsenal" bandė grįžti į savo vėžes, tačiau atsakyti greitu įvarčiu taip ir nepavyko.

40-ąją minutę dar viena klaida nulėmė įvartį į B. Leno vartus. Granitas Xhaka visiškai nereikalingoje vietoje prasižengė prie H-M. Soną ir į "Arsenal" vartus buvo paskirtas 11 m. baudinys. Harry Kane'as galingu smūgiu nepaliko vilčių vartininkui ir padidino "Spurs" pranašumą iki dviejų įvarčių.

Šoką gavusi "Arsenal" komanda prieš pat pertrauką visgi sugebėjo sušvelninti atsilikimą. Pirmąją pridėto laiko minutę Alexandre'as Lacazette'as po Nicolo Pepe perdavimo baudos aikštėleje susitvarkė su kamuoliu ir sumažino atsilikimą iki įvarčio.

Po pertraukos "Arsenal" buvo nuostabus – U. Emery kariauna dominavo su kamuoliu ir visiškai užspaudė svečius.

Ne vieną pavojingą smūgį atliko tiek A. Lacazette'as, tiek N. Pepe, tačiau 71-ąją minutę prabilo Pierre'as-Emerickas Aubameyangas.

Gabonietis po puikaus Matteo Guendouzi perdavimo kyštelėjo koją vartininko aikštelėje ir kamuolys atsidūrė Hugo Lloriso vartuose. Rezultatas tapo lygus ir komandos pradėjo kovą dėl dar dviejų taškų.

Kur kas solidžiau iki pat rungtynių pabaigos atrodė "Arsenal", kuris net buvo įmušęs ir trečią įvartį. Visgi Seadui Kolasinacui buvo užfiksuota minimali nuošalė ir "kanonieriai" daugiau iš situacijos neišspaudė.

"Arsenal" komanda su 7 taškais rikiuojasi penktoje vietoje, kai tuo metu tik vieną pergalę turinti "Tottenham" komanda užima 9-ąją poziciją.

Rezultatatas:

"Arsenal" 2 - 2 "Tottenham"
10' [0 - 1] C. Eriksen
40' [0 - 2] H. Kane (11 m. baudinys)
45+2' [1 - 2] A. Lacazette
71' [2 - 2] P. Aubameyang

Turnyrinė lentelė:


Startinės sudėtys:

"Arsenal": Leno; Maitland-Niles, Sokratis, David Luiz, Kolasinac; Guendouzi, Torreira, Xhaka; Pépé, Lacazette, Aubameyang.

"Tottenham": Lloris; Sánchez, Vertonghen, Alderweireld, Rose; Sissoko, Winks; Son, Eriksen, Lamela; Kane.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...