L. Matthausas: buvome tingūs ar tiesiog per daug pasitikintys savimi

Lotharas Matthausas visiškai sumaišė su žemėmis iš pasaulio čempionato iškritusią Vokietijos rinktinę.

Nugalėtojų titulo apginti šiemet tikrai nepavyks, nes paskutiniosiose G grupės rungtynėse Joachimo Lowo auklėtiniai rezultatu 2-0 nusileido Pietų Korėjai.

Pats Matthausas, kuris stipriausiu pasaulyje su savo tautiečiais tapo 1990-aisiais, sako, jog dabartinė komanda pralaimėjimo nusipelnė.

"Dabar šiek tiek žinau, ką ištisus metus reiškė būti Anglijos rinktinės sirgaliumi", - kalbėjo buvęs saugas. "Visgi, Vokietijoje mes skųstis negalime. Baigėme taip, kaip nusipelnėme pagal savo pasirodymus."

"Galbūt buvome tingūs ar tiesiog per daug pasitikintys savimi. Pastaruosius kelerius metus į vokiečius švietė saulė. Visgi, ši diena bus pilka, su stipriu lietumi."

"Niekada nesu matęs Vokietijos komandos žaidžiančios taip blogai tris pasaulio čempionato mačus iš eilės. Tai buvo visiškai ne tokia Vokietija, kokią pažįstu."

"Namuose sirgaliai buvo šokiruoti bei nustebę. Visgi, aš nesu piktas dėl to, kad mes iškritome. Esu piktas dėl to, KAIP iškritome."

"Kelias ateinančias savaites bus daug diskusijų dėl to priežasčių. Mano nuomone, kol Joachimas Lowas liks treneriu, tai turi būti tos kartos, kuri laimėjo 2014-aisiais, pabaiga. Nuo pat pradžių, rungtynėse prieš Meksiką, mačiau trūkumus."

"Mes neturėjome tinkamos sudėties. Neturėjome komandinės dvasios. Neturėjome aistros. Taip pat neturėjome lyderių."

Iš dabartinės ekipos daugiausia Matthauso kritikos teko Mesutui Ozilui, Sami Khedirai, Manueliui Neueriui bei Matsui Hummelsui.