L. Messi išgelbėjo "Barcą" nuo pralaimėjimo "Valencia" komandai

Ispanijos "La Liga" pirmenybėse šeštadienį sužaistos ketverios 22-ojo turo rungtynės.

"Camp Nou" stadione "Barcelona" susigrūmė su "Valencia". Du įvarčius pirmajame kėlinyje pasiekę svečiai vos nepateikė sensacijos, tačiau Lionelis Messi neleido varžovams išsivežti pergalės ir išplėšė lygiąsias 2:2.

Pirmoje mačo pusėje "Barca" nedemonstravo sau įprasto futbolo – tai buvo galima pamatyti ir švieslentėje.

24-ąją minutę Rodrigo spurtavo aikštės viduriu, atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę įkirtusiam Kevinui Gameiro ir šis smūgiu pažeme išvedė "šikšnosparnius" į priekį.

Ties tuo katalonų problemos nesibaigė – 34-ąją minutę galėtinai kvailą 11 metrų baudinį prie savo vartų užsidirbo Sergi Roberto. Jo realizuoti stojęs Dani Parejo nesuklydo ir galingu smūgiu padidino pranašumą iki dviejų įvarčių.

Visgi nespėjus net pasibaigti pirmajam kėliniui, 11 metrų baudinį mušti gavo pati "Barcelona". Lionelis Messi, kaip ir jo oponentas, neklydo ir sušvelnino atsilikimą iki įvarčio.

Antrajame kėlinyje "Barcelona" spaudė varžovus, tačiau "Valencia" atsilaikė pačioje pradžioje. Visgi 64-ąją minutę L. Messi atrado mažą plyšį varžovų gynybos grandyje ir puikiu smūgiu išlygino rezultatą.

Atrodė, kad "Barcelona" dar labiau pagyvens savo žaidimą, tačiau po išlyginamojo įvarčio kaip tik krito žaidimo ritmas ir "Valencia" gana šaltakraujiškai išlaikė rezultatą.

"Barcelona" su 50 taškų lieka pirmoje vietoje, tačiau Madrido "Atletico" pergalės atveju juos gali prisivyti iki trijų taškų.

Kitos rungtynės baigėsi "Real Sociedad" pergale baskų derbyje ir "Levante" – "Getafe" klubų lygiosiomis.

Paskutinėje vakaro dvikovoje Vigo "Celta" palaužė "Sevilla" ir nutraukė penkių pralaimėjimų iš eilės seriją "La Liga" pirmenybėse. Vienintelį ir pergalingą įvartį 73-ąją minutę įmušė Okay Yokuslu.

Rezultatai:

"Barcelona" 2 - 2 "Valencia"
24' [0 - 1] K. Gameiro
32' [0 - 2] D. Parejo (11 m. baudinys)
39' [1 - 2] L. Messi (11 m. baudinys)
64' [2 - 2] L. Messi

"Real Sociedad" 2 - 1 "Athletic Bilbao"
16' [1 - 0] M. Oyarzabal
45' [2 - 0] W. Jose
82' [2 - 1] R. Garcia

"Levante" 0 - 0 "Getafe"

"Celta" 1 - 0 "Sevilla"
73' [1 - 0] Y. Yokuslu

Turnyrinė lentelė:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...