L. Messi įsirašė į Čempionų lygos istorijos metraščius

Lionelis Messi trečiadienį UEFA Čempionų lygos penktame ture pasižymėjo įvarčiu akistatoje su Einhoveno PSV klubu ir tapo rekordininku.

Išvykoje žaidusi „Barcelona“ Čempionų lygos dvikovoje 2:1 nurungė PSV ir ramiai laukia turnyro aštuntfinalio etapo. Mat katalonai dar anksčiau užsitikrino kelialapį į kitą varžybų etapą – „Barcelona“ iškovojo jau 4 pergales ir kartą sužaidė lygiosiomis.

31-erių L.Messio įvartis į PSV vartus buvo 106-asis Čempionų lygoje. Visus juos argentinietis pelnė atstovaudamas katalonų klubui.

L.Messi tapo rekordininku ir apėjo pagrindinį savo konkurentą portugalą Cristiano Ronaldo: jis tapo daugiausiai įvarčiu lygoje už vieną ekipą pelniusiu žaidėju.

C.Ronaldo, atstovaudamas Madrido „Real“ ekipą, buvo pelnęs 105 įvarčius. Tačiau Čempionų lygoje jis iš viso pelnęs yra 121 įvartį.

Šiame Čempionų lygos turnyre L.Messi pelnė 6 įvarčius per trejas dvikovas: pirmame mače su PSV (4:0), jis pelnė tris įvarčius, akistatoje su „Tottenham Hotspur“ – du, o mačus su Milano „Inter“ – praleido dėl traumos.

L.Messi pasivijo Čempionų lygos rezultatyviausią šio sezono žaidėją Mincheno „Bayern“ futbolininką Robertą Lewandovskį, kuris savo sąskaitoje turi 6 įvarčius.

L. Messi įvartis prieš PSV:

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/qogk" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

lrytas.lt