L. Messi iškovojo rekordinį penktąjį "Auksinio batelio" apdovanojimą

Pasibaigus Europos stipriausių lygų kovoms paaiškėjo, jog antrus metus iš eilės ir penktąjį kartą karjeroje Europos „Auksinio batelio“ apdovanojimą iškovojo „Barcelona“ žvaigždė Lionelis Messi. Kartu su šiuo titulu jam penktą kartą atiteks ir „Pichichi“ trofėjus, skiriamas rezultatyviausiam Ispanijos čempionato žaidėjui.

34 įvarčius šį sezoną „La Liga“ pirmenybėse pelnęs argentinietis šiame sezone kovoje dėl „Auksinio batelio“ įveikė artimiausius konkurentus iš „Premier“ lygos – Mohamedą Salah ir Harry Kane‘ą, kurie atitinkamai pelnė 32 ir 30 įvarčių. Beje, verta pastebėti, jog šį sezoną 34 įvarčius pelnė ir Jonas iš „Benfica“ klubo, tačiau Portugalijos pirmenybės nepatenka tarp penkių stipriausių Europos lygų, kurioms vienas pelnytas įvartis suteikia du taškus kovoje dėl „Auksinio batelio“, tad galutinėje rikiuotėje jis liko vos devintas.

Penktasis „Auksinio batelio“ apdovanojimas – tai naujas šio titulo rekordas. Iki šiol L. Messi visų laikų rikiuotėje pagal šių apdovanojimų skaičių dalijosi lyderio poziciją su Cristiano Ronaldo, kuris, šį sezoną su 26 įvarčiais Ispanijos čempionate, kovoje dėl šio titulo liko aštuntas.

Įdomu, kad „Auksinis batelis“ dešimtus metus iš eilės atiteks Ispanijos čempionate kovojančiam futbolininkui. Tiesa, 2013-2014 metų sezone šį apdovanojimą C. Ronaldo pasidalino su „Premier“ lygoje tuo metu rungtyniavusiu Luisu Suarezu.