L. Messi jėgą pajutęs "Chelsea" - eliminuotas iš Čempionų lygos (VIDEO, FOTO)

Trečiadienį vakare Barselnoje baigėsi UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio etapas.

"Camp Nou" stadione po lygiųjų pirmoje dvikovoje susitiko "Barcelona" su Londono "Chelsea". "Mėlynųjų" viltys žengti tolyn žlugo jau po pirmųjų 20 minučių - Lionelio Messi vedami katalonai rezultatu 3-0 nugalėjo varžovus iš Anglijos ir užtikrintai žengė į kitą etapą.

"Mėlynieji" nubausti šeimininkų buvo jau pačioje susitikimo pradžioje. Lionelis Messi puikiai susižaidė su Luisu Suarezu, šis atmetė kamuolį į baudos aikštė įkirtusiam argentiniečiui, o pastarasis iš itin aštraus kampo sugebėjo kamuolį pasiųsti į varžovų vartus. Ne itin patikimai šiame epizode sužaidė ir Thibaut Courtois, kuris praleido kamuolį tarp savo kojų.

"Chelsea" bandė nepanikuoti po šio įvarčio ir kūrė atakas, tačiau 20-ąją minutę buvo nubausti už savo klaidas - aikštės viduryje kamuolį praradęs Cescas Fabregasas leido "Barcos" puolimo trio pasileisti į greitą puolimą, L. Messi surado Ousmane Dembele, o šis puikiu smūgiu padidino pranašumą iki dviejų įvarčių ir Anglijos čempionai atsidūrė katastrofiškoje situacijoje.

Per likusį pirmojo kėlinio laiką Antonio Conte auklėtiniai nenuleido rankų ir bandė pasiekti įvartį prieš pertrauką, tačiau to padaryti nepavyko, nors "Barca" lydėjo ir sėkmė - Marco Alonso atliktas baudos smūgis sudrebino šeimininkų vartų konstrukciją.

Antrajame kėlinyje "Chelsea" itin aktyviai žaidė varžovų aikštės pusėje ir kėlė rimtų problemų, tačiau nepriekaištingai dirbo tiek visa gynybos linija, tiek vartų sargas.

Futbolo taisyklė "neįmuši tu, įmuša tau" tik dar kartą pasitvirtino - lyg iš niekur į ataką pasileidusi "Barca" vėl surado į baudos aikštelę įkertantį L. Messi ir šis stipriu smūgiu kamuolį dar kartą pro T. Courtois tarpkojį pasiuntė į vartus.

Itin agresyviai žaidusio "Chelsea" viltys po šio įvarčio buvo galutinai sužlugdytos. Pačioje susitikimoje pabaigoje "Chelsea" turėjo progą sušvelninti atsilikimą, tačiau Antonio Rudigerio smūgis vėl drebino varžovų vartų konstrukciją.

"Barcelona" išsaugojo trijų įvarčių pranašumą ir bendru rezultatu 4-1 žengė tolyn.

L. Messi šis susitikimas buvo ypatingas - du įvarčiai į "Chelsea" vartus puolėjui leido peržengti 100 įvarčių ribą Europoje. Už jį daugiau įvarčių Čempionų lygoje kol kas yra sumušęs tik Cristiano Ronaldo.

Po šių rungtynių paaiškėjo visi ketvirtfinalio dalyviai: "Barcelona", "Bayern", "Sevilla", "Roma", "Man City", Madrido "Real", "Liverpool" bei "Tottenham".

Rezultatas:

"Barcelona" 3 - 0 "Chelsea"
(Pirmas mačas: 1-1, galutinis rezultatas: 4-1)
3' [1 - 0] L. Messi
20' [2 - 0] O. Dembele
63' [3 - 0] L. Messi