"Leipzig" ir "Atalanta" komandos – Čempionų lygos ketvirtfinalyje © JumpStory nuotr.

Antradienį vakare UEFA Čempionų lygoje paaiškėjo pirmieji du ketvirtfinalio dalyviai. Šį turnyro etapą pirmą kartą istorijoje pasiekė "RB Leipzig" ir Bergamo "Atalanta" klubai.

Vokietijoje šansų Jose Mourinho treniruojamai Londono "Tottenham" ekipai nepaliko "Leipzig". Trys įvarčiai garantavo pergalę ir patekimą į kitą etapą bendru rezultatu 4:0.

"Leipzig" ekipai įrodyti pranašumą prieš "Tottenham" neprireikė nė pusvalandžio – 10-ąją ir 21-ąją minutėmis Hugo Llorisą ir visą varžovų gynybą nubaudė Marcelas Sabitzeris.

"Tottenham" į šį Leipcigo komandos išpuolį atsakymo neturėjo ir 87-ąją minutę gavo galutinį smūgį, kai savo pirmuoju prisilietimu prie kamuolio pasižymėjo Emilis Forsbergas.

Tikra įvarčių fiesta užfiksuota tuščiame Valensijos "Mestalla" stadione. Net keturi slovėno Josipo Iličičiaus įvarčiai atnešė "Atalanta" komandai istorinį kelialapį į ketvirtfinalį – pergalė 4:3 prieš "Valencia".

Pirmoji dvikova Bergamo mieste baigėsi "Valencia" nesėkmė 1:4, todėl intrigos čia daug ir nebuvo.

"Valencia" šiose rungtynėse dukart lygino rezultatą ir sykį buvo įsiveržusi į priekį (3:2), tačiau jų gynybą į šipulius sudaužė 32-ejų metų J. Iličičius, pelnęs visus keturis komandos įvarčius.

Slovėnas ne tik atvedė komandą į kitą etapą, bet ir tapo Čempionų rekordininku – vyriausiuoju žaidėju, pasižymėjusiu "pokeriu". Jis už nugaros paliko legendinį Zlataną Ibrahimovičių.

Rezultatai:

"Leipzig" 3 - 0 "Tottenham"
(Pirmas mačas: 1-0, galutinis rezultatas : 4-0)
10' [1 - 0] M. Sabitzer
21' [2 - 0] M. Sabitzer
87' [3 - 0] E. Forsberg

"Valencia" 3 - 4 "Atalanta"
(Pirmas mačas: 1-4, galutinis rezultatas : 4-8)
3' [0 - 1] J. Iličič (11 m. baudinys)
21' [1 - 1] K. Gameiro
43' [1 - 2] J. Iličič
51' [2 - 2] K. Gameiro
67' [3 - 2] F. Torres
71' [3 - 3] J. Iličič
82' [3 - 4] J. Iličič

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...