Lengvas „Vyčio“ pasivaikščiojimas ir turo sensacija Gargžduose

Lietuvos futsal A lygos XVI turo batalijos buvo pratęstos Gargžduose, kur vietos „Gargždų pramogos“ priėmė svečius iš Akmenės. 

Žiūrint į prieš rungtynes išsakytus abiejų komandų atstovų komentarus, tūrėjo būti itin atkaklios rungtynės, tačiau gana netikėtai lengvą pergalę iškovojo svečių futbolininkai. Jau pirmąją rungtynių minutę akmeniškius į priekį išvedė Edvinas Jasaitis. Nors persvara neišsilaikė ilgai, trečiąją minutę išlyginamąjį įvartį pelnė Valdas Pocevičius, bet kėlinį „Akmenės“ komanda užbaigė taikliais Vytauto Mituzo bei minėto E.Jasaičio smūgiais, tokiu būdu įgydami dviejų įvarčių pranašumą.

Antrąją rungtynių pusę svečių ekipos žaidėjai pradėjo nemažindami apsukų. 30 minutę hat-triką įformino E.Jasaitis. Po gargždiškių minutės pertraukėlės komandos apsikeitė tiksliais Algimanto Bačianskio ir Tomo Rekašiaus smūgiais. Dar vėliau E.Jasaitis hat-triką iškeitė į pokerį ir tik dvikovai besibaigiant Valdas Pocevičius skirtumą sumažino iki trijų.

„Rungtynių rezultatas neatspindi tikrosios jų eigos. Tai buvo eilinis sunkus pasirodymas. Mūsų komandai nėra lengvų rungtynių“, - teigė geriausias šio mačo žaidėjas E.Jasaitis.

„Sunku pasakyti, tiksliai nepamenu, gal praeitame sezone, bet nesu tikras“, - paklaustas, ar kada yra pelnęs „pokerį“ futsal A lygos rungtynėse, atsakė „Akmenės“ futbolininkas. 

Kitos turo rungtynės vyko Garliavos sporto arenoje. Čempionato lyderiai Kauno „Vyčio“ futbolininkai susitiko su trečioje pozicijoje esančiais „Šiauliais“.

Šiose rungtynėse didesnės intrigos neišvydome. Užfiksuota lengva kauniečių pergalė 4:0. Tai jau trečios iš eilės rungtynės, kai laikinosios sostinės futbolininkai išlaiko savo vartus „sausus“. Įvarčiai šiose rungtynėse buvo pelnyti pradžioje ir pabaigoje.

Ketvirtąją minutę pasižymėjo Albertas Voskunovič po puikaus derinio įžaidžiant kampinį. Toliau reikalus ėmė tvarkyti Lukas Sendžikas. Pasinaudojęs šiauliečių vartininko klaida, „Vyčio“ ekipos futbolininkas iš aštraus kampo pelnė antrąjį rungtynių įvartį. Rungtynių pabaigoje  (37 ir 39 minutėmis) pastarasis žaidėjas įtvirtino komandos pergalę realizuodamas 7 ir 10 metrų baudinius. Verta pažymėti, kad „Šiaulių“ futbolininkai buvo nubausti net dviem raudonomis kortelėmis. Jas prieš save išvydo Povilas Mickevičius bei Rokas Lekiatas.

Kauno „Vyčio“ komandos lyderis L.Sendžikas taip pat pasidžiaugė, kad komanda jau trečias rungtynes nepraleidžia įvarčio, nors šiauliečiai šiandien ir buvo susikūrę gerų galimybių pasižymėti.

„Komanda išbandė naujas gynybos taktikas, kurios momentais nepasiteisindavo, bet iš esmės rezultatas mus tenkina“, - teigė L.Sendžikas.

Šiaulių komandos kapitonas Ernestas Pilypas visiškai sutiko su nuomone, kad „Vytis“ nugalėjo pelnytai:

„Tai ne pirmus metus komanda žaidžianti vien tik futsalą ir jų geri rezultatai nestebina. Pirmajame kėlinyje nepasiteisino mūsų planas atiduoti iniciatyvą ir šiek tiek atsitraukti, taigi antroje rungtynių pusėje kiek koregavome savo žaidimą. Pabandėme šiek tiek paspausti, tai davė efektyvumo, tiesiog nepavyko išnaudoti susikurtų progų“, - sakė E.Pilypas.

Paskutinė turo dvikova vyko LEU sporto salėje. Čia pirmenybių autsaiderė VDA komanda rungtyniavo prieš Jonavos „Vikingus“.

Visi pagrindiniai įvykiai šiose rungtynėse klostėsi antroje antrojo kėlinio pusėje. 30-ają rungtynių minutę, kiek kuriozinėje situacijoje, svečius į priekį išvedė Lukas Čepkauskas. Po rikošeto Jonavos žaidėjas pasižymėjo kulnu. Vis tik, likus žaisti dvi minutes rezultatą išlygino Paulius Sakalis.

Nepaisant tolimesnių abiejų komandų pastangų rezultatas nepakito. Minėtoje antroje antrojo kėlinio pusėje ne tik buvo mušami įvarčiai, bet ir virė emocingos aistros. Per paskutines dešimt rungtynių minučių buvo parodytos net septynios geltonos kortelės.

„Lygios rungtynės. Jie tikrai nesukūrė įvartinių momentų ir, apskritai, nedominavo. Mes, savo ruožtu, turėjome savų momentų, pusprogių įvarčiui pasiekti, bet eilinį kartą realizacija pavedė. Kalbant apie korteles, tai jos parodytos už emocijas. Likus žaisti 25 sekundes, su vartininku sugriuvo keli žaidėjai. Vartininkas stojosi, o varžovas gulėdamas kišo koją, kad nepradėtumėm kontratakos.

Pagalvojome, kad teisėjas sušvilpė baudą, o jis fiksavo penkias sekundes, per kurias vartininkas neatsikratė kamuoliu. Visi sušoko su priekaištais, dėl to tiek kortelių“, - pasakojo VDA atstovas Svajūnas Savickas.

Paskutinė kortelė buvo parodyta jau paskelbus rungtynių pabaigą. Gytis Vasylius spyrė į reklaminį stendą, teisėjai jį nubaudė jau paliekantį salę.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...