Lesteris prie Dono: ar "Rostov" sukurs futbolo stebuklą Rusijoje?

„Leicester City“ sezono pasaka užgniaužia kvapą. Praėjusį sezoną vos ne vos išlikusi Anglijos „Premier“ lygoje, Lesterio ekipa dabar yra per kelis žingsnius nuo čempionų titulo.

Tačiau „Leicester City“ išsišokimas nėra unikalus. Už 3200 km į rytus nuo „King Power“ stadiono kuklus „Rostov“ klubas kuria analogišką istoriją.

„Rostov“ praėjusį sezoną tik per plauką išliko čempionate. Surinko po tiek pat taškų su Maskvos „Torpedo“, bet išsigelbėjo dėl didesnio iškovotų pergalių skaičiaus.

Pereinamosiose rungtynėse rostoviečiai sudorojo „Tosno“ klubą.

Dabar, likus penkiems turams, „Rostov“ (51 taškas) vis dar pirmauja Rusijos čempionate. Vienu tašku lenkia Maskvos CSKA (50) ir penkiais tris klubus, turinčius po 46 taškus.

„Net jei ir netaps čempionu, „Rostov“ jau įrodė, kad ne pinigai futbole viską lemia“, - rašo kavkaz-uzel.ru.

„Rostov“ per 25 mačus pelnė 32 įvarčius. Tai tik aštuntas rezultatas lygoje. Tačiau gynyba – pavyzdinė. Vos 16 praleistų įvarčių.

„Rostov“ jau aštuonis lygos mačus iš eilės išsaugo vartus „sausus“. 2016 metais Kurbano Berdyjevo auklėtiniams dar neįmušė niekas.

Savaitgalį namuose „Rostov“ net 3:0 įveikė Čempionų lygoje žaidusį Sankt Peterburgo „Zenit“ klubą, kuris iki tol buvo pasiekęs penkias pergales iš eilės.

Prieš sezoną „Zenit“ starto sudėtis buvo vertinama 161 mln. eurų, o „Rostov“ – vos 11,2 mln. eurų.

Tai ne pirmas futbolo stebuklas, kurį kėsinasi sukurti Berdyjevas, religingasis „Rostov“ treneris.

Jo vadovaujamas „Rubin“ triskart iš eilės nepralaimėjo „Barcelona“ klubui ir netgi sugebėjo iškovoti pergalę „Camp Nou“ stadione.

„Rubin“ dukart – 2008-2009 – tapo Rusijos čempionu, įsiterpdamas į Maskvos ir Sank-Peterburgo klubų dominavimą. Tai vieninteliai atvejai nuo 1995 metų, kai Rusijos aukščiausią lygą laimėjo ne minėtų dviejų miestų klubas.

Penki tuometinio „Rubin“ žaidėjai dabar rungtyniauja Rostove.

„Rostov“ klubas išlaikomas vietos savivaldos lėšomis. Krizė su Ukraina finansiškai skaudžiai atsiliepė futbolui regione.

Pastaruosius kelerius metus nuolat kalbama apie artėjantį „Rostov“ bankrotą. Vėluojantys atlyginimai futbolininkus netgi buvo privertę streikuoti – rudenį atsisakė žaisti Rusijos taurės rungtynes.

Įsiskolinęs klubas sulaukė Rusijos futbolo federacijos sankcijų – žiemą uždrausta registruoti naujus žaidėjus. Net jei iškovos teisę, UEFA greičiausiai neleis „Rostov“ rungtyniauti Čempionų ar Europos lygoje.

„Niekas komandai nekėlė jokių tikslų. Einame nuo rungtynių prie rungtynių. Kaip galime kelti kažkokius tikslus, žinodami savo finansinę padėtį?“, - sako Berdyjevas, stebuklingos pasakos „Lesteryje prie Dono“ autorius.

alfa.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...