"Levante" kreipėsi į federaciją: bandys ieškoti teisybės

Valensijos "Levante" imasi kraštutinių priemonių, jog dar prasitęstų jų kelionė Karaliaus taurės turnyre.

Ketvirtadienį įvykusioje dvikovoje "Barcelona" rezultatu 3:0 nugalėjo "Levante" futbolininkus ir bendru rezultatu 4:2 žengė į ketvirtfinalį. Nepaisant aikštėje patirto pralaimėjimo, "Levante" vis dar tiki, jog gali likti turnyre.

Rungtynių išvakarėse Ispanijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad "Barcelona" pirmoje dvikovoje prieš Valensijos ekipą naudojosi akademijos auklėtinio Chumi paslaugomis, nors ir šis prieš tai trečios lygos rungtynėse su "Barcelona B" komanda sulaukė penktos geltonos kortelės ir automatiškai turėjo praleisti sekančią dvikovą.

Dėl tokios pačios priežasties anksčiau iš Karaliaus taurės buvo išmestas Madrido "Real" klubas. Visgi tam tikri šaltiniai skelbia, kad taisyklė pasikeitė ir dabar žaidėjų diskvalfikacijos persikelia tik į tą turnyrą, kuriame jie užsidirbo raudoną kortelę ar peržengė geltonų kortelių limitą.

"Barcelona" būtent dėl šios priežasties ir jaučiasi saugiai, tačiau ne visiems Ispanijos futbolo federacijos taisyklės yra aiškiai suprantamos, todėl ir "Levante" nusprendė išsiųsti oficialų laišką, kuriame paprašė federacijos paaiškinimo ir tyrimo dėl galimo pažeidimo.

Jau vakar buvo aišku, kad "Levante" vienu ar kitu atveju kreipsis į federaciją – tai prieš pat rungtynes pranešė klubo prezidentas.

"Tai nėra lengva situacija, nes mes esame sportiški žmonės ir norime laimėti aikštėje", - prieš mačą sakė Quico Catalanas. - Visgi, nepriklausomai nuo rezultato, mes susisieksime su federacija penktadienį".

"Mes pateiksime užklausą, jeigu nepateksime į kitą etapą po rungtynių "Camp Nou". Jeigu įvyks kita situacija, mes prašysime paaiškinimo iš federacijos", - dar prieš mačą, kai "Levante" patyrė sutriuškinimą, sakė "Levante" prezidentas.<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="es" dir="ltr">El <a href="https://twitter.com/hashtag/LevanteUD?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#LevanteUD</a> ha presentado esta mañana la denuncia en la <a href="https://twitter.com/rfef?ref_src=twsrc%5Etfw">@rfef</a> por la alineación indebida de un jugador del <a href="https://twitter.com/FCBarcelona_es?ref_src=twsrc%5Etfw">@FCBarcelona_es</a> en el partido de ida de los octavos de final de la <a href="https://twitter.com/hashtag/CopaDelRey?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#CopaDelRey</a></p>&mdash; Levante UD  (@LevanteUD) <a href="https://twitter.com/LevanteUD/status/1086186439015043072?ref_src=twsrc%5Etfw">January 18, 2019</a></blockquote><script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>