LFF esporto vadovas: "Mūsų tikslas – patekti į Europos čempionato finalinį etapą"

LFF esporto vadovas Edgaras Abromavičius, duodamas komentarą „Radiocentre“ transliuojamai laidai „Vakarop su Vyteniu“, papasakojo apie esporto industriją, LFF esporto departamento veiklą bei šios srities ateities perspetyvas.

Paklaustas apie karantino poveikį esporto industrijai, Edgaras Abromavičius teigė, kad pandemija labiausiai palietė didžiuosius turnyrus. „Karantinas esporto nelabai palietė, nes didžioji dalis esporto varžybų vyksta internetu. Tiesa, daugelis esporto turnyrų finalinių etapų vyksta arenose bei pritraukia tūkstančius sirgalių. Deja, beveik visi šie turnyrai buvo atšaukti ir perkelti į internetinę erdvę.“

Pasakodamas apie Lietuvos esporto rinktinės susikūrimą, E. Abromavičius paminėjo UEFA įtaką. „Esportas Lietuvos futbole prasidėjo nuo UEFA iniciatyvos. Jie sušaukė visas Europos futbolo federacijas bei pasiūlė joms dalyvauti efutbolo turnyre. Mes sutikome ir tada prasidėjo pasiruošimo darbai. Mūsų pirminis tikslas buvo atsirinkti geriausius šalies efutbolininkus, todėl surengėme atrankos turnyrą internetu, kuriame galėjo dalyvauti visi geriausi virtualaus futbolo entuziastai. Atrankos turnyras buvo kupinas atkaklių kovų, o nugalėtojais tapo Edgaras Skrielius ir Donatas Grabarčiukas, kurie ir atstovauja Lietuvą eEuro 2020 čempionate.

eEuro čempionatas vyksta tokiu pat principu, kaip ir tikrasis futbolas. Kvalifikacijoje komandos yra suskirstytos į dešimt grupių bei žais tarpusavyje dvejas rungtynes – „namuose“ ir „išvykoje“. Kiekvienos rungtynės susideda iš dviejų „vienas prieš vieną“ rungtynių, o nugalėtojas nustatomas pagal bendrą rezultatą. Kovo 16 dieną buvo sužaistas pirmas ratas, kovo 30 dieną – bus sužaistas antras. Mūsų tikslas – patekti į dvejetuką bei rungtyniauti pagrindiniame čempionate“, – teigė Edgaras Abromavičius.

F grupės rikiuotė po pirmo rato:

1. Sakartvelas 12 taškų; 4-0-1;

2. Baltarusija 7 taškai; 1-4-0;

3. Lietuva 6 taškai; 2-0-3;

4. Liuksemburgas 5 taškai; 1-2-2;

5. Kosovas 4 taškai; 1-1-2;

6. Šiaurės Airija 4 taškai; 1-1-2;

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...