LFF griežtai nubaudė "Bangą"

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Drausmės komitetas (DK) skyrė sankcijas Gargždų „Bangos" klubui ir jo atstovams už sąžiningo žaidimo principų pažeidimus.

LFF DK nagrinėjo tyrimo duomenis dėl galimo neteisėto rezultato įtakojimo 2014 m. gegužės 7 d. vykusiose Lietuvos čempionato rungtynėse tarp „Bangos" ir Klaipėdos „Atlanto".

Atsižvelgiant į LFF Tyrimų komiteto surinktus duomenis, LFF DK nutarė, jog „Bangos" klubo viceprezidentas Dmitrijus Baida padarė LFF Drausmės kodekso 44 str. 3 dalies c) punkte numatytą pažeidimą (dėl „bet kokios žinomos informacijos <...> skubaus ir savanoriško nepateikimo.").

Taip pat LFF DK nutarimu, yra pagrindo daryti išvadą, jog "Bangos" žaidėjas Soslanbekas Aršijevas padarė LFF Drausmės kodekso 44 str. 1 dalyje numatytą pažeidimą (dėl „bandymo sporto etiką ir/ar sąžiningumo žaidimo principus pažeidžiančiu būdu įtakoti rungtynių baigtį.").

 

LFF DK sprendimu, "Bangos" žaidėjas S. Aršijevas diskvalifikuotas iki 2014 m. pabaigos, o „Bangos" viceprezidentui D. Baidai skirtas 2 metų draudimas užsiimti bet kokia su futbolo susijusia veikla Lietuvos teritorijoje. Taip pat "Bangos" klubui pagal Drausmės kodekso 44 str. 2 dalį skirta 50000 litų bauda. Šie sprendimai per 7 dienas gali būti skundžiami LFF Apeliaciniam komitetui.

LFF DK nutarime pažymima, jog LFF ir tarptautinės futbolo institucijos skiria ypatingą dėmesį kovai su manipuliacijų rungtynių rezultatais ir nesąžiningumu futbole, todėl situacija, kai vienas iš klubo vadovų ir klubo žaidėjas nesilaiko sąžiningo žaidimo principų ir savo elgesiu daro milžinišką žalą Lietuvos futbolo reputacijai, yra netoleruotina.

Kadangi esant nepankamam teisiniam reguliavimui Vilniaus apygardos prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl galimų manipuliacijų rungtynių rezultatais, LFF ir toliau aktyviai dalyvaus LR Seimo ir kitų valstybinių institucijų pradėtame darbe siekiant tobulinti teisės aktus, kurie užkirstų kelią manipuliacijoms sporto varžybų rezultatais.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...