LFF pasirinko jaunimo ugdymo kryptį ir paviešino dideles skolas

Ketvirtadienį Vilniuje vykusioje spaudos konferencijoje Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovai – prezidentas Tomas Danilevičius ir generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius – pristatė 2019  m. LFF biudžetą, LFF Vykdomajame komitete (VK) priimtus sprendimus ir pasirinktą jaunimo ugdymo futbolo programą.

Lietuvos futbolo mokyklos dirbs pagal prestižinę „Anderlecht“ jaunimo ugdymo programą

VK nariams posėdyje buvo pristatyta skandinaviška „Auri-Dohm“ programa ir Briuselio „Anderlecht“ klubo programa. Po intensyvių diskusijų, buvo nubalsuota už „Anderlecht“ programos įsigijimą ir įdiegimą Lietuvos futbolo mokyklose ir akademijose.

Ugdymo programa bus implementuojama 16–17 Lietuvos futbolo mokyklų ir akademijų. Pirmieji darbai turėtų startuotų jau balandžio-gegužės mėnesiais. Jaunimo ugdymo programa yra skirta 6–18 m. amžiaus jauniesiems futbolininkams. Programos veikimas ir treniruočių procesas Lietuvoje bus stebimas už ją atsakingų ir patirtį turinčių darbuotojų, jog akademijos sėkmingai dirbtų tinkama linkme.

2019 metais LFF skirs iš viso 490 tūkst. eurų jaunimo ugdymo skatinimui. 230 tūkst. eurų kainuos „Anderlecht“ ugdymo programa, dar 160 tūkst. eurų  bus skiriama su „Auri-Dohm“ programa dirbančioms akademijoms, jog jose atsirastų darbą koordinuojantys techniniai direktoriai. Dar 100 tūkst. eurų bus skirta akademijų skatinimui.

LFF biudžetas

Žiniasklaidai buvo pristatytas ir planuojamas 2019 m. LFF biudžetas. Jis turėtų siekti 8,7 mln. eurų (praėjusiais metais – 10,3 mln. eurų).

Šiais metais planuojama skirti daugiau nei 1 mln. eurų strateginių krypčių vystymui, į kurias įeina lėšos, skirtos šioms sritims: jaunimo integracijos fondui, klubų vystymo fondui, „Moterys už futbolą“ fondui, Moterų A lygos priziniam fondui, Jaunimo ugdymo fondui, Kauno gimnazijos merginų grupei, Ozo gimnazijai, Panevėžio akademijai ir Šiaulių akademijai.

Šiuo metu federacijos skolos siekia 1,3 mln. eurų. Taip pat gautas mokestinio patikrinimo aktas už 2013-2016 m. pažeidimus, suma – apie 1 mln. eurų.

A lyga

Šiais metais Lietuvos futbolo A lygoje žais aštuoni klubai Įprasta licencijavimo tvarka, A lygos licencijos buvo suteiktos šešiems klubams: FK „Sūduva“, FK „Žalgiris“, FK „Riteriai“, FK „Kauno Žalgiris“, FK „Panevėžys“ ir FC „Stumbras“.

A lygos licencijos siekę, bet jos negavę Klaipėdos „Atlanto“ ir „Palangos“ klubai išreiškė prašymą leisti jiems išimties tvarka startuoti A lygos čempionate. VK posėdyje savo klubų situaciją pristatė „Palangos“ direktorius Valentas Butkus ir „Atlanto“ klubo naujasis vadovas Vidas Adomaitis.

VK nusprendė išimties tvarka nusprendė suteikti teisę „Atlantui“ ir „Palangai“ žaisti 2019 m. A lygos sezone. „Atlanto“ klubas įpareigotas iki birželio 30 d. padengti ar bent dalinai suvaldyti esamus įsiskolinimus, kitu atveju, klubui gali gręsti sankcijos. Tuo tarpu sportiniu principu A lygoje praėjusiais metais išlikusio „Palangos“ klubo sistemoje nėra pakankamo skaičiaus jaunimo komandų, tačiau klubui suteikta teisė žaisti išimties tvarka

Finansuojamas II lygos turnyras ir LFF taurės varžybos mėgėjų klubams

Šį sezoną LFF II lygai planuojama skirti papildomą 50 tūkst. eurų finansavimą. II lygos komandoms turėtų būti padengtas starto ir teisėjavimo mokestis. Tai negalioja A lygos ir Pirmos lygos klubų dublerinėms komandoms.

Taip pat LFF taurės turnyre mėgėjų ir II lygos komandoms bus padengiami teisėjavimo ir atvykimo į rungtynes kaštai.

Rinktinių treneriai

LFF VK patvirtino Lietuvos nacionalinės moterų ir jaunimo rinktinių trenerius. Nacionalinę moterų rinktinę toliau treniruos Rimantas Viktoravičius, devyniolikmečių (WU-19) rinktinei vadovaus Vytas Jančiauskas, septyniolikmečių (WU-17) rinktinę treniruos Rolandas Čepkauskas, o penkiolikmečių (WU-15) rinktinei vadovaus Ingrida Siliūnienė.

VK nariams posėdyje prisistatė naujieji Lietuvos futbolo rinktinių treneriai. Diskusijose taip pat dalyvavo legendinis Lietuvos treneris ir LFF trenerių tarybos pirmininkas Benjaminas Zelkevičius.

LFF varžybų nuostatai

Taip pat VK patvirtino 2019 m. LFF varžybų nuostatus ir 2019 m. A lygos sezono tvarkaraštį. Čempionatas bus vykdomas tokiu pačiu principu, kaip ir praėjusį sezoną – komandos sužais keturis ratus ir 28 rungtynes. Po keturių ratų šešios stipriausios čempionato komandos žais penktajame rate. Aštuntoje vietoje likusi ekipa iškris į Pirmą lygą, o septintąją vietą užėmęs klubas kovos dėl išlikimo A lygoje atkrintamosiose rungtynėse su antrą vietą Pirmoje lygoje užėmusia komanda.

VK posėdyje taip pat patvirtintas programos „Jaunimo integracijos į vyrų futbolą“ reglamentas. Programos tikslas skatinti Lietuvos futbolo klubus investuoti į jaunimo ugdymą ir finansiškai motyvuoti klubų komandas, kurie sezono metu suteikė jauniesiems žaidėjams daugiausiai žaidybinės praktikos. 2019 m. sezono finansinis fondas klubų komandoms yra suskirstomas pagal proporciją: 35 proc. lėšų – A lygos klubų įskaitai, 45 proc. lėšų – LFF I lygos klubų įskaitai, 20 proc. lėšų – LFF II lygos klubų įskaitai.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...