LFF pradėjo tyrimą dėl rugpjūčio 16 d. rungtynių tarp "Kruojos" ir "Šiaulių"

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Tyrimų komitete pradėtas tyrimas dėl galimo sąžiningo žaidimo principų pažeidimų rugpjūčio 16 d. Lietuvos čempionato 23 turo rungtynėse tarp Pakruojo „Kruojos" ir "Šiaulių" klubų.

Minėtose rungtynėse dalyvavo LFF Sąžiningo žaidimo pareigūnas, kuris atliko prevencinę ir stebėsenos veiklą tiek prieš rungtynes, tiek jų metu.

Pagal informaciją, gautą iš tarptautinių partnerių, ir atsižvelgiant į atitinkamą rungtynių eigą, 70 min. kartu su rungtynių inspektoriumi priimtas sprendimas sustabdyti rungtynes ir dar kartą perspėti komandų atstovus dėl įtarimų apie nesąžiningą veiklą. Vėliau rungtynės buvo pratęstos.

Rugpjūčio 17 d. abu klubai rungtynių dalyviai raštiškai informuoti apie pradėto tyrimo pradžią pagal LFF Drausmės kodekso 44 str. (neteisėtos įtakos darymas ir sutartų rungtynių draudimas). Klubams nustatytas terminas pateikti oficialius atsiliepimus ir kitą informaciją, kuri kartu su Tyrimo komiteto išvadomis bus pateikta Drausmės komitetui sprendžiant dėl galimo sankcijų taikymo.

Taip pat rugpjūčio 18 d. LFF Nepaprastų atvejų komiteto sprendimu, siekiant nesąžiningo žaidimo prevencijos, nukeliamos dvejos LFF I lygos pirmenybių rungtynės.

Planuotu laiku neįvyks rungtynės Nr. 88 FK „Kruoja 2" (Pakruojis) - FK „Žalgiris B" (Vilnius), kurios turėjo būti žaidžiamos š. m. rugpjūčio 19 d., ir rungtynės Nr. 210 FK „Kruoja 2" (Pakruojis)  - FBK „Kaunas" (Kaunas), kurios turėjo būti žaidžiamos š. m. rugpjūčio 22 d.

Naujos rungtynių datos bus paskelbtos atskiru pranešimu.


LFF kviečia turinčius naudingos informacijos dėl galimų nesąžiningų veiksmų šiose ar kitose rungtynėse pranešti anonimiškai pasitikėjimo el. paštu [email protected] arba telefonu 8 698 26931.