LFF VK posėdyje patvirtinti nuostatų pakeitimai ir futbolo vystymo projektai

Kaune vyko Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto (VK) posėdis, kuriame buvo sprendžiami LFF nuostatų, drausminės priežiūros bei naujų futbolo projektų klausimai.

Vienas svarbiausių klausimų – žaidėjų registravimo terminai A lygoje. Komitetas sutiko su A lygos asociacijos prašymu paankstinti žaidėjų registravimo A lygoje periodą. Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į klubų norą geriau pasirengti UEFA turnyrams ir išbandyti naujus žaidėjus prieš svarbiausias tarptautines varžybas. Nuo šiol antrasis registravimo A lygai periodas vyks nuo birželio 15 d. iki liepos 15 d.

Aktualūs posėdžio klausimai buvo LFF varžybų nuostatų bei Drausmės kodekso pakeitimai, kurie buvo priimti po praėjusį mėnesį pateiktų LFF Apeliacinio komiteto išvadų. VK nariai išreiškė palaikymą konstruktyviam varžybų vykdymui ir tinkamam drausminės priežiūros efektyvumo gerinimui. Posėdyje buvo pritarta, kad drausmės kodekso nuostatos būtų priderintos prie COMET sistemos.

Įvestas privalomų sankcijų už geltonas ir raudonas korteles taikymas. Sankcijos bus skiriamos automatiškai, be jokio papildomo sprendimo – tai pažymima COMET sistemoje. Nuostatuose aiškiai įvardijama, kad klubai yra patys atsakingi už kortelių ir žaidėjams taikomų sankcijų apskaitą. Konkrečiau ir aiškiau buvo suformuluota klubų atsakomybė už diskvalifikacijos perkėlimo į kitą sezoną taisykles.

Taip pat konkrečiau suformuluota klubų atsakomybė už žiūrovų elgesį bei įvestos aiškios piniginių sankcijų ribos.

VK posėdyje pritarta iniciatyvai surengti bendrą LFF ir Lietuvos savivaldybių asociacijos konferenciją, kuri paspartintų apskričių futbolo vystymąsi. Buvo pristatyta LFF 2018 m. pirmojo ketvirčio finansinė ataskaita.

VK patvirtino FK „Žalgiris B“ prašymą vykdyti Pirmos lygos namų rungtynes Vilniaus „Senvagės“ stadione ir nusprendė įpareigoti atsakingus asmenis, jog būtų ištaisyti visi stadiono licencijavimo procese nustatyti trūkumai.

LFF VK nariams buvo pristatyti ir patvirtinti siūlomi futbolo vystymo FIFA Forward programos projektai ir projektų vykdytojai.

Po produktyvių diskusijų ir įžvalgų, komitetas patvirtino projektus, tarp kurių – olandų sukurta „Academy Online“ skaitmeninė ugdymo programa, analitinė įranga rinktinėms, FIFA mokymai treneriams, taip pat elito moterų futbolo vystymas, Pradinukų lyga, talentų paruošimas U-21 rinktinės stovyklose, talentingų trenerių ir žaidėjų vystymo programa, LFF stadiono atnaujinimas ir kiti.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...