Lietuviai dar kartą pripažino ukrainiečių pranašumą

Lietuvos rinktinė atrankoje į 2020 m. Europos čempionatą patyrė dar vieną nesėkmę.

Valdo Urbano auklėtiniai antrą kartą šiame atrankos cikle pripažino Ukrainos pranašumą. Kelialapį į pagrindinį turnyro etapą praktiškai užsitikrinę ukrainiečiai šventė pergalę rezultatu 2:0.

Traumų išretintoje Lietuvos rinktinėje startinėje sudėtyje šiai dvikovai įvyko keli priverstiniai pasikeitimai. Vartininko pozicijoje retą šansą gavo Vytautas Černiauskas, vidurio gynėjo pozicijoje po pertraukos pasirodė Linas Klimavičius. Saugų grandyje po rungtynių su Portugalija įvyko net trys pasikeitimai, kartu su Arvydu Novikovu vienuoliktuke pasirodė Paulius Golubickas ir Artūras Žulpa.

Rungtynių pradžioje aikštės šeimininkai pora kartų pavojingai mušė galva. Iš pradžių į vartus nepataikė Junioras Moraesas, vėliau – Tarasas Stepanenko. 11 min. iš baudos aikštelės krašto pavojingai smūgiavo Oleksandras Zinčenka. Lietuviai 19 min. uždirbo kampinį, bet Vytautui Andriuškevičiui smūgis nepavyko.

27 min. iš toli pro šalį smūgiavo A. Jarmolenka. Ukrainiečiai savo teritorinį pranašumą įvarčiu pavertė sužaidus pusvalandį. Ruslanas Malinovskis gavęs perdavimą kulnu iš J. Moraeso įsiveržė į baudos aikštelę ir nestipriu smūgiu pažeme pasiuntė kamuolį į vartus pro V. Černiauską. 33 min. po A. Jarmolenkos galingo smūgio iš toli kamuolys sudrebino skersinį.

Antrojo kėlinio viduryje ukrainiečiai uždirbo baudos smūgį apie 20 metrų nuo vartų ir R. Malinovskis puikiu smūgiu pasiuntė kamuolį į viršutinį vartų kampą.

Lietuviams nesisekė kurti pavojingų atakų, o ukrainiečiai daug kontroliavo kamuolį, tačiau įgiję dviejų įvarčių persvarą taip pat nesiveržė į priekį. 79 min. šansą padidinti rezultatą turėjo O. Zinčenka, po jo smūgio iš baudos aikštelės vidurio kamuolys skriejo šalia vartų.

Geriausią lietuvių progą 83 min. turėjo Ovidijus Verbickas. Po jo smūgio iš baudos aikštelės krašto kamuolį atmušė Andrijus Piatovas.

Lietuviams tai buvo penktoji nesėkmė, galutinai užkirtusi kelią finišuoti antroje pozicijoje.

Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė žais spalio 14-ąją, pirmadienį namuose su Serbijos futbolininkais. 

Rezultatas:

Ukraina 2 - 0 Lietuva
29' [1 - 0] R. Malinovskis
58' [2 - 0] R. Malinovskis


Startinės sudėtys:

Lietuva: Vytautas Černiauskas; Saulius Mikoliūnas, Linas Klimavičius, Edvinas Girdvainis, Vytautas Andriuškevičius; Modestas Vorobjovas, Ovidijus Verbickas; Arvydas Novikovas, Artūras Žulpa, Paulius Golubickas; Karolis Laukžemis.

Suolas: Dž. Bartkus, M. Adamonis, E. Vaitkūnas, A. Jankauskas, R. Baravykas, D. Kazlauskas, G. Matulevičius, J. Lasickas, D. Šimkus, J. Kasparavičius, D. Matulevičius.

Ukraina: Andrijus Piatovas; Eduardas Sobolis, Mykola Matvijenka, Serhijus Kryvcovas, Serhijus Bolbatas; Tarasas Stepanenka; Marlosas, Ruslanas Malinovskis, Oleksandras Zinčenka, Andrijus Jarmolenka; Junioras Moraesas.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...