Lietuviai pradės eEuro 2020 kvalifikacines rungtynes

Šiandien lietuviai pradės savo kelionę eEuro 2020 kvalifikaciniame ture.

Lietuvos esporto rinktinei Europos čempionate atstovaus Edgaras Skrilius ir Donatas Grabarčiukas. Lietuvos esporto rinktinės treneriu paskirtas Martynas Bendikas, o skauto poziciją užėmė Aleksas Stankevičius. 

Šiandien 18:00 valandą vietiniu laiku lietuviai F grupėje susitiks su Liuksemburgo rinktine, 19:00 val. išmėgins jėgas su Sakartvelu, 20:00 val. susikaus su Kosovu ir 21:00 val. – su Šiaurės Airija. Lietuvių rungtynės bus tiesiogiai transliuojamos Lietuvos futbolo federacijos „Youtube“ platformoje.

„F grupė yra sunkiai prognozuojama, tačiau neabejoju, kad turnyro metu nebus nei vienų lengvų rungtynių. Grupės favoritais laikyčiau Sakartvelo esportininkus, tačiau ir likusių grupės komandų nurašyti negalima. Draugiškų rungtynių metu buvo ir skaudžių pralaimėjų, ir gražių pergalių. Svarbiausia – neskubėti, nesvarbu, pirmauji ar atsilieki. Reikia laukti savo šanso, nes varžovai yra stiprūs bei gali nubausti už menkiausią klaidą.

Mano stiprioji pusė – atakuojantis futbolas. Dažniausiai žaidžiu greitą, vienu lietimu paremtą žaidimą. Veiksmo aikštėje netrūksta, dėl to dažnai kenčia gynyba, todėl ją ir įvardinčiau kaip savo silpnąją pusę. Tačiau mėgstu vadovautis viena taisykle – laimi tas, kuris pelno daugiau įvarčių. Šiandien bus daug rungtynių, tačiau esame tam pasiruošę. Svarbiausia išlikti ramiems, nepanikuoti ir vadovautis šaltu protu.“, – teigė Lietuvos esporto rinktinės žaidėjas Edgaras Skrielius.

„Matome, kad šiuolaikiniam jaunimui esportas yra viena iš galimybių realizuoti save. Tai išskirtinė galimybė kiekvienam futbolo ir vaizdo žaidimų gerbėjui. Šiandien mūsų rinktinės lauks labai rimtas išbandymas, tačiau tikiu, kad mūsų esportininkai yra jam pasiruošę. Draugiškose varžybose lietuvių duetas pasirodė išties solidžiai, buvo iškovotos pergalės prieš Ispanijos, Latvijos ir Baltarusijos žaidėjus. Tikime savo rinktine ir viso turnyro metu ją aktyviai palaikysime“, – pažymėjo LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Kvalifikacijoje komandos yra suskirstytos į dešimt grupių bei žais tarpusavyje dvejas rungtynes – „namuose“ ir „išvykoje“. Kiekvienos rungtynės susideda iš dviejų „vienas prieš vieną“ rungtynių, o nugalėtojas nustatomas pagal bendrą rezultatą.

Dešimt grupių nugalėtojų gaus tiesioginius bilietus į finalinį etapą. Likusios šešios komandos paaiškės tarp dešimties antras vietas grupėse užėmusių rinktinių.