Lietuvos čempionas "Žalgiris" sezonui ruošis Brazilijoje

Vilniaus “Žalgiris” netrukus didelėmis raidėmis iškals dar vieną įrašą Lietuvos futbolo istorijoje. Šalies čempionai kitą savaitę išvyks į treniruočių stovyklą Brazilijoje, kur išbandys jėgas su Pietų Amerikos klubais.

Po ilgai trukusių derybų su būsimais varžovais Lietuvos futbolo flagmanas patvirtino viešojoje erdvėje sklandžiusią informaciją apie komandos pasiruošimą egzotiškoje Brazilijoje, daugelio vadinamoje pasaulio futbolo Mekoje.

Sausio 16 dieną išvykstantys vilniečiai už Atlanto treniruosis daugiau nei dvi savaites ir į Lietuvą sugrįš tik vasario 3-ąją. Brazilijoje žaliai balti turės galimybę pademonstruoti savo sugebėjimus ne tik treniruotėse, bet ir parodyti praeitame sezone kitų Lietuvos klubų taip ir neperkąstą čempionišką žaidimą.

"Labai džiugu pranešti, kad treniruočių stovyklą rengsime ne bet kur, o pačioje Brazilijoje. Dar nė viena Lietuvos komanda nėra to dariusi Pietų Amerikos žemyne, o ypač šalyje, galinčioje pasigirti tokiomis giliomis futbolo tradicijomis ir neabejotina meile šiam sportui. Tai yra neeilinė proga, iš kurios tikimės pasisemti kuo daugiau naujos patirties, užgrūdinti žaidėjus ateities kovoms”, - sakė “Žalgirio” sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

Žalgiriečiai kitą savaitgalį savo odisėją pradės Brazilijos sostinėje Brazilijoje. Joje mūsų šalies atstovai ne tik treniruosis, bet ir sužais dvejas draugiškas rungtynes su pajėgiais priešininkais, kurių vienas reprezentuos stipriausią Brazilijos futbolo lygą.

Sausio 17 – 20 dienomis “Žalgiris” dalyvaus "Granada Cup" turnyre, kuriame susigrums su dvejais futbolo klubais. Sausio 17-ąją bus žaidžiama su vietos komanda “Sociedade Esportiva do Gama”, o sausio 20 dieną "Žalgiris" stos į kovą su anksčiau Brazilijos nacionalinės futbolo rinktinės vedlio Lusio Felipe Skolario treniruotu “Goias Esporte” klubu, žaidžiančiu Seria A čempionate.

“Goias” yra didžiausias centrinės – vakarų Brazilijos klubas, kuris du kartus laimėjo Brazilijos Seria B čempionatą, taip pat tris kartus pateko į prestižinį “Copa Libertadores” turnyrą, šešis kartus į Pietų Amerikos “Sudamericana” turnyrą. “Gama” taip pat yra laimėjusi Seria B čempionatą, šešis kartus triumfavo valstijos turnyruose.

"Vėliau sužaisime dar kelias draugiškas rungtynes, kurios turėtų vykti jau nebe sostinėje. Norime išbandyti jėgas su įvairaus pajėgumo komandomis, pasisemti kuo daugiau patirties iš šios kelionės. Neatmetama ir tokia galimybė, kad treniruočių stovyklos Brazilijoje metu komandą papildys keli naujokai”, - atskleidė M. Nikoličius.

Pasak “Žalgirio” sporto direktoriaus, vilniečiai apie treniruočių stovyklą futbolo žemėje galvojo jau seniai, o šias mintis paversti realybe prireikė atsakingo trijų mėnesių darbo. “Labai džiaugiamės, kad šios pastangos nenuėjo veltui ir dabar turime galimybę pristatyti vienos iš Europos futbolo lygų čempionus kito žemyno žmonėms", - teigė vienas iš “Žalgirio” vadovų.

Į treniruočių stovyklą Pietų Amerikos žemyne planuoja keliauti 23 – 26 reprezentacinės Lietuvos sostinės ekipos žaidėjai. Viešnagės Brazilijoje pradžioje prie komandos prisijungs ir puolėjas Adi Rocha.

Brazilijoje vilniečiai planuoja iš viso sužaisti 6 kontrolines rungtynes, kurios Lietuvos čempionams taip pat taps papildomu pajamų šaltiniu. Žinoma, jog “Žalgirio” ir Brazilijos komandų dvikovų Brazilijoje laukia tūkstančiai vietos futbolo gerbėjų, pasiruošusių mačus stebėti stadione.

zalgiris-vilnius.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...