Lietuvos čempionės trečią kartą varžysis tarp geriausių klubų turnyre Vokietijoje

Prestižinio Vokietijoje, Potsdamo mieste vyksiančio turnyro „Turbine Hallencup 2019“ organizatoriai dar kartą įvertino Lietuvos čempionių Šiaulių „Gintros-Universiteto“ pasiekimus ir jau trečią kartą pakvietė dalyvauti elitinius Europos klubu suburiančiame uždarų patalpų turnyre.

Sausio 26-27 dienomis virš 2 tūkstančių žiūrovų talpinančioje MBS arenoje, kuri abi turnyro dienas tradiciškai būna sausakimša, varžysis aštuoni pajėgūs Europos moterų futbolo klubai, kurie jau yra suskirstyti į dvi grupes po keturias komandas.

„Gintra-Universitetas“ šį kartą pateko į B grupę, kurioje kovos su Budapešto „MTK Hungaria“ (Vengrija), Belgrado „Red Star“ (Serbija) ir Sosnoveco „Czarni“ (Lenkija). A grupėje varžysis šeimininkė Potsdamo „FFC Turbine“ (Vokietija), Prahos „AC Sparta“ (Čekija), Sankt Pelteno “SKN St.Polten” (Austrija) bei Glazgo „Celtic“ (Škotija).

„MTK Hungaria“ ekipa yra daugkartinė Vengrijos čempionė ir tuo pačiu daugkartinė UEFA moterų Čempionių lygos dalyvė.  Tiesa, šiame sezone sostinės ekipai yra kilęs realus pavojus neapginti šalies čempionių titulo. Vengrijos čempionate „MTK Hungaria“ po dvylikos turų rikiuojasi antroje vietoje ir 8 taškais atsilieka nuo pirmaujančios Sėkešfehėrvaro „Ferencvaros“.

Kitos dvi B grupėje atsidūrusios komandos – turnyro naujokės. „Red Star“ Europoje yra puikiai žinomas įvairių sporto šakų prekinis ženklas bei kylanti jėga Serbijos moterų futbole. Šiuo metu šalies čempionate ji žengia trečioje vietoje, tačiau nuo pirmosios atsilieka tik 5 taškais.

Praėjusiais metais Potsdame varžėsi Lenkijos klubas iš Lečnos „GKS Gornik“. Šįsyk jį pakeis Lenkijos čempionate bronzos medalius iškovojusi Sosnoveco „Czarni“ komanda. Su abiem pastaraisiais klubais „Gintra-Universitetas“ varžysis pirmąjį kartą, tuo tarpu su Vengrijos klubu šiaulietėms jau teko susidurti 2018 metų „Turbine Hallencup“ turnyre. Tuomet kovoje dėl 5 – 8 vietų Lietuvos čempionės po vienintelio Liubos Hudchanka pelnyto įvarčio 1:0 palaužė vengres.

Kaip ir pernai, varžybų formatas vyks ta pačia sistema. Visos komandos grupėse tarpusavyje susitiks po du kartus. Pirmąsias ir antrąsias pozicijas užėmusios ekipos tęs kovas dėl medalių ir čempionių titulo, o trečiose ir ketvirtose vietose likę klubai varžysis dėl 5 – 8 vietų.

„Gintra-Universitetas“ turnyre dalyvaus trečią kartą ir tikisi, jog šis bus sėkmingiausias. Klubo direktorius Mantas Radavičius teigė, jog pirmaisiais metais komanda tiesiog nebuvo pasiruošusi tokiam rimtam iššūkiui, o ir kvietimas iš organizatorių buvo gana netikėtas. Pernai Lietuvos čempionės pasirodė geriau, tačiau iki patekimo į pusfinalį taip pat pritrūko.

„Džiaugiamės, kad trečius metus sulaukiame įvertinimo ir esame kviečiami į tokį aukšto lygio turnyrą. Iš jo naudingų pamokų parsivežame visi – nuo žaidėjų iki administracijos. MBS arenoje sukuriama fantastiška futbolo atmosfera, organizaciniai klausimai yra išspręsti tiesiog puikiai, o susirinkę žmonės tą savaitgalį tikrai gyvena futbolu“.

„Prisimenant pirmąjį mūsų dalyvavimą turnyre aplanko ne pačios geriausios emocijos. Į turnyrą buvome pakviesti nelauktai, vos prieš kiek daugiau nei mėnesį iki jo pradžios. Sausio mėnesį mes tradiciškai tik pradedame pasirengimą, o sudėties komplektacija būna tik pradinėje fazėje. Tą sykį atrodėme nepasiruošę, todėl ir žiūrint į švieslentę nebuvo kuo džiaugtis“, – prisimindamas 2016 metus kalbėjo M.Radavičius.

„Praėjusiais metais jau žinojome kur važiuojame, ko galime laukti, o ir pasiruošimui laiko turėjome daugiau. Nors į ketvertuką nepatekome, buvo ir gerų rungtynių. Ko gero, labiausiai įsiminė lygiosios 1:1 su arenos šeimininke Potsadamo „FFC Turbine“ ekipa“.

„Šį kartą su komanda vyks ir daug perspektyvaus jaunimo. Norime, kad merginos pamatytų ir savo kailiu pajaustų koks futbolo lygis yra tokiuose turnyruose. Tikslas yra neįbauginti, o užgrūdinti mūsų žaidėjas bei suteikti joms naudingos patirties. Vis dėlto sudėtyje turėsime ir pakankamai patyrusių futbolininkių, kurios jau ne sykį čia rungtyniavo, todėl važiuojame tikėdamiesi, kad trečiasis kartas bus sėkmingiausias“, – vylėsi klubo direktorius.

A grupė

Potsdamo “FFC Turbine” (Vokietija)
Sankt Pelteno “SKN St. Polten” (Austrija)
Glazgo “Celtic” (Škotija)
Prahos “AC Sparta” (Čekija)

B grupė

Šiaulių “Gintra-Universitetas” (Lietuva)
Sosnoveco „Czarni“ (Lenkija)
Belgrado “Red Star” (Serbija)
Budapešto “MTK Hungaria” (Vengrija)

 

fkgintra.lt