Lietuvos klubai pakartojo retą pasiekimą tarptautiniame fronte

Keturi Lietuvos futbolo A lygos atstovai atitinkamai UEFA Čempionų lygoje ir Europos lygoje yra iškovoję po vieną pergalę.
 
Marijampolės „Sūduva“, Vilniaus „Žalgiris“, „Trakai“ ir Kauno „Stumbras“ jau įnešė savo taškų indėlį į UEFA narių lygų klubų reitingą. Maža to, visos keturios A lygos komandos tarptautiniame fronte yra iškovojusios po pergalę, o to nebuvo lygiai 10 metų.
 
2008-aisiais puikų žygį Čempionų lygoje surengė FBK „Kaunas“, kuris atsakomajame antro etapo mače 2:1 nukovė Glazgo „Rangers“ futbolininkus ir trečiame etape nusileido „Aalborg“ klubui iš Danijos. Prieš tai kauniečiai buvo eliminavę „Santa Coloma“ ekipą iš Andoros.
 
Tame sezone arti patekimo į antrą UEFA taurės etapą buvo Vilniaus „Vėtra“. Sostinės ekipa namuose 1:0 įveikė Stavangerio „Viking“ klubą iš Norvegijos, tačiau išvykoje pralaimėjo rezultatu 0:2. Sėkmingiau tada pasirodė „Sūduva“, abu kartus 1:0 nugalėdama Osvestrio „The New Saints“ futbolininkus iš Velso. Vis dėlto kitame etape marijampoliečiai bendru rezultatu 2:4 nusileido Zalcburgo „Red Bull“ ekipai, kurią išvykoje įveikė 1:0.
 
Savo ruožtu 2008 metais „Intertoto“ turnyre Panevėžio „Ekranas“ abu kartus nugalėjo Narvos „Trans“ komandą, bet antrame etape neatsilaikė prieš daugkartinį Norvegijos čempioną – Trondheimo „Rosenborg“.
 
Iki 2018 metų Lietuvos klubams oponentai iš Kipro buvo tarsi užkeikti. Iki tol per aštuonerias rungtynes Čempionų lygoje (anksčiau Čempionų taurė) arba Europos lygoje (anksčiau UEFA taurė) A lygos atstovai neiškovojo nė vienos pergalės ir tik 3 kartus sužaidė lygiosiomis. Įvarčių santykis – 19:6 kipriečių naudai.
 
2015 metais „Trakus“ iš kovų Europoje eliminavo Limasolio „Apollon“, tą patį 1998 metais šis Kipro klubas padarė ir su „Ekranu“. 2010-aisiais Tauragės „Tauras“ nepasipriešino Nikosijos APOEL, o 1997 metais Šiaulių „Kareda“ Čempionų taurėje bendru rezultatu 1:4 pralaimėjo Famagustos „Anorthosis“ futbolininkams.
 
Tokiu būdu pirmosios „Stumbro“ ir „Sūduvos“ pergalės prieš Kipro klubus tapo istorinės.