Lietuvos rinktinė savo pasirodymą Baltijos taurėje baigėsi lygiosiomis su latviais

LFF stadione antradienį finišavo 2018 metų Baltijos taurė, kurioje dėl trofėjaus kovojo visos trys kaimynės - Lietuva, Latvija ir Estija.

Edgaro Jankausko auklėtiniai turėjo tik minimalius šansus šiandien iškovoti taurę. Netikėtumų neįvyko - Lietuva išsiskyrė lygiosiomis 1-1 su Latvijos rinktine, kuri ir triumfavo šiame turnyre.

Latviams šioje dvikovoje užteko tik nepralaimėti, kai tuo metu lietuviams, norint laimėti taurę, reikėjo laimėti bent trijų įvarčių skirtumu. Toks scenarijus neįvyko ir latviai ketvirtus metus iš eilės tapo Baltijos taurės nugalėtojais.

Rungtynes E. Jankausko kariauna pradėjo gana aktyviai, tačiau paversti bent vienos progos įvarčiu nepavyko.

Vėliau kiek pavojingiau rungtyniauti pradėjo svečiai iš Latvijos. 20-ąją minutę pirmą kartą į darbą rankas reikėjo paleisti Džiugui Bartkui, kuris atrėmė du varžovų smūgius iš baudos aikštelės prieigų.

Per pirmąjį kėlinį įvarčių taip ir nebuvo pelnyta - visa kova persikėlė į kitas 45 minutes.

Antrasis kėlinys lietuviams prasidėjo tikra nesėkme - jau 46-ąją minutę latviai įgijo pranašumą. Grubiai baudos aikštelėje suklydęs Edvinas Girdvainis leido varžovui iš kelių metrų pasiųsti kamuolį į jų vartus.

Po greito įvarčio lietuviai nepanikavo ir stengėsi žaisti pagal planą. Išlyginamojo įvarčio teko palaukti - nuo pralaimėjimo šeimininkus išgelbėjo po keitimo pasirodęs "Sūduvos" puolėjas Karolis Laukžemis.

Jis smūgiu galva kamuolį nuo virpsto pasiuntė į į varžovų tinklą. Daugiau įvarčių nebekrito ir susitikimas baigėsi lygiosiomis.

Lietuvos rinktinė, iškovojusi vos tašką, Baltijos taurėje užėmė paskutinę vietą.

Rezultatas:

Lietuva 1 - 1 Latvija
46' [0 - 1] K. Dubra
86' [1 - 1] K. Laukžemis


Startinė sudėtis:

Lietuva: D.Bartkus, E.Vaitkūnas, T.Mikuckis, E.Girdvainis, R.Baravykas, M.Kuklys, O.Verbickas, S.Paulius, A.Novikovas, F.Černychas, D.Šernas.

Atsargoje: I.Plūkas, T.Švedkauskas, A.Jankauskas, V.Borovskij, J.Januševskij, S.Urbys, J.Lasickas, M.Vorobjovas, E.Veliulis, P.Leimonas, V.Slivka, A.Žulpa, K.Laukžemis.