Lietuvos rinktinė žygį Tautų lygoje pradėjo nesėkme prieš Serbiją

Lietuva savo futbolo istorijoje atvertė naują puslapį - penktadienį vakare padėjo pirmąjį žingsnį naujai sukurtame UEFA Tautų lygos turnyre.

21 valandą 45 minutės LFF stadione Lietuva priėmė pasaulio čempionate šią vasarą žaidusią Serbijos rinktinę. Iš esmės tai buvo draugiško pobūdžio rungtynės, tačiau komandos už kiekvieną pergalę gauna taškus ir vėliau turi galimybę pakovoti dėl patekimo į 2020 metų Europos čempionatą.

Lietuvos rinktinės žygis C lygoje neprasidėjo sėkmingai - vienintelis tikslus serbų 11 metrų baudinys nulėmė svečių pergalę.

Rungtynės nuo jų pradžios buvo atviros - nei serbai, nei lietuviai nebuvo nusiteikę ilgai žvalgytis. Jau pirmosiomis minutėmis lietuviai turėjo gerą progą, tačiau Fedoras Černychas per daug atleido kamuolį prieš pat vartininką.

Pirmajame kėlinyje su kamuoliu dominavo serbai, tačiau pagal žaidimą šeimininkai stipriai nenusileido. Keletą kartų serbai smūgiavo pavojingai, bet Ernestas Šetkus užtikrintai tvarkėsi su visais varžovų bandymais.

38-ąją minutę įvyko lemiamas rungtynių epizodas - Linas Klimavičius itin neapgalvotai sužaidė baudos aikštelėje ir uždirbo serbams 11 metrų baudinį. Prie žymos stojęs Dušanas Tadičius smūgiavo taikliai ir serbai įgijo pranašumą.

Antrajame kėlinyje lietuviai noro kovoti rodė dar daugiau, tačiau agresyvūs buvo ir varžovai iš Serbijos - keletą kartą E. Šetkų nuo antrojo įvarčio gelbėjo vartų konstrukcija, o dar kelis kartus pats vartininkas atrėmė itin pavojingus smūgius.

83-ąją minutę tas pats E. Šetkus išsaugojo intrigą iki rungtynių pabaigos - vartininkas atrėmė antrąjį D. Tadičiaus 11 metrų baudinį, o lietuviai stojo į lemiamą šturmą.

Edgaro Jankausko auklėtiniai sukūrė ne vieną pavojingą kontrataką ir pačioje susitikimo pabaigoje turėjo bent dvi idealias progas išlyginti rezultatą - sykį kamuolį prieš vartininką atleido Darvydas Šernas, o dar vieną kartą visai šalia vartų po nuostabaus Novikovo perdavimo smūgiavo F. Černychas.

Rungtynių pabaiga buvo itin emocinga ir aktyvi, tačiau Lietuvos komanda taip ir nepasiekė tašku galėjusio virsti įvarčio.

Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė Tautų lygoje sužais pirmadienį su Juodkalnija, kuri taip pat penktadienį įvykusioje dvikovoje išsiskyrė nulinėmis lygiosiomis su rumunais.

Rezultatas:

Lietuva 0 - 1 Serbija
38' [0 - 1] D. Tadič (11 m. baudinys)
83' D. Tadič (Serbija) nerealizavo 11 m. baudinio

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 56.250%;"><iframe src="https://streamable.com/s/iiced/rkecnv" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>

C lyga (4 grupė)

Vieta Komanda Sužaista Pergalės Lygiosios Pralaimėjimai Įv. santykis Tšk.
1 Serbija 1 1 0 0 1:0 3
2 Rumunija 1 0 1 0 0:0 1
3 Juodkalnija 1 0 1 0 0:0 1
4 Lietuva 1 0 0 1 0:1 0

Startinės sudėtys:

Lietuva: E.Šetkus, R.Baravykas, A.Žulpa, L.Klimavičius, A.Jankauskas, E.Vaitkūnas, M.Kuklys, O.Verbickas, A.Novikovas, V.Slivka, F.Černych.

Atsarginiai: E.Zubas, Dž. Bartkus, V.Borovskij, J.Januševskij, V.Slavickas, J.Lasickas, D.Kazlauskas, D.Romanovskij, S.Paulius, M.Vorobjovas, P.Leimonas, D.Šernas.

Serbija: Dmitrovič, Rukavina, Milenkovič, Veljkovič, Rodič, Matič, Maksimovič, Živkovič, Kostič Tadič, Mitrovič.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...