Lietuvos rinktinės puolėjas L.Spalvis: "Labiausiai pritrūko sėkmės"

Po apmaudžiai pralaimėtų Baltijos taurės finalo rungtynių Lietuvos rinktinės nariai teigė, kad nenusipelnė tokio rezultato, nes kontroliavo žaidimo eigą, o varžovai išnaudojo vienintelę klaidą dvikovos pradžioje.


Komentarai po rungtynių:

Treneris Vitalijus Stankevičius:
"Fortūna nuo mūsų nusisuko. Pritrūkdavo paskutinio smūgio tikslumo - kamuolys atsimušdavo tai į gynėją, tai į vartininką. Bet žaidimo eigą visus du kėlinius kontroliavome mes. 

Pradžiome apie dešimt minučių vyko žvalgyba. Apmaudžiai praleidome įvartį po standartinės padėties - panašiai kaip įvyko ir pernai Latvijoje. Varžovai atsitraukė, didelėmis pajėgomis saugojo savo vartus. Žaidimo gijas turėjome savo rankose, turėjome ne vieną realią progą, bet sėkmės pristigome. 

Visi žaidėjai, kurie dalyvauja Lietuvos čempionate, dar neseniai žaidė jaunimo rinktinėje. Jie manęs tikrai nenuvylė. Jauni, perspektyvūs žaidėjai - didelis pliusas rinktinei. Be baimės žaidėme tą futbolą, kurio prašome iš žaidėjų - nemušti bet kur kamuolį, o jį kontroliuoti. Pritrūko laimės ir meistriškumo puolime."

Puolėjas Lukas Spalvis:
„Labiausiai pritrūko sėkmės. Latviai pelnė įvartį rungtynių pradžioje praktiškai iš niekur, po kampinio. Kas supranta futbolą matė, jog mes juos užspaudėme. Antrajame kėlinyje jie nebežaidė, tik atsimušinėjo, buvo sutrikę ir spyrė kamuolį bet kur. 

Negerai, kad anksti praleidome įvartį. Žinojome, kad jei latviai pirmi įmuš, darys tai ką geriausiai moka - ginsis. Jie stengėsi neleisti mums žaisti, tačiau vis tiek turėjome progų, galėjome įmušti."

Saugas Arvydas Novikovas:
„Buvome verti laimėti. Derbis yra derbis, todėl kova buvo agresyvi, pasitaikė žaidimo „į kaulą". Bet derbiuose taip jau būna. Tikrai pritrūko sėkmės, tačiu tuo pačiu ir progų realizavimo. Turėjome bent penkias puikias progas ir privalėjome įmušti. 

Prieš tokią gynybinę taktiką visiems yra sunku žaisti. Mums lengviau buvo žaisti prieš suomius, kai galėjome kontratakuoti. Turėjome progų, bet varžovų vartininkas keliskart gelbėjo. 

Man tai pirmasis Baltijos taurės turnyras su rinktine, todėl labai apmaudu pralaimėti. Tikiuosi kitą kartą iškovoti pirmą vietą."

Gynėjas Georgas Freidgeimas:
„Apmaudu pralaimėti. Kontroliavome žaidimą, turėjome progų, bet jų nepavyko išnaudoti. Rungtynių eigą pakoregavo pradžioje praleistas įvartis. Latviai pasižymėjo išnaudoję savo stipriąją pusę - standartinę padėtį. Galbūt reikėjo sužaisti šiek tiek atidžiau. 

Po įvarčio varžovai užsidarė, mes savo galimybėmis įmušti nepasinaudojome. Išskyrus tą standartinę situaciją tikrai nebuvome blogesni, bet deja... 

Su latviais visuomet buvo principinė kova, jų žaidimas panašus į mūsų. Visų Pabaltijo šalių rinktinės panašios. Tai nebuvo paprastos rungtynės, tai buvo finalas. Kiekviename aikštės centimetre vyko bekompromisė kova, niekas nenorėjo nusileisti."

Puolėjas Simonas Stankevičius:
„Anksti praleisti įvartį - peilis į nugarą. Ypač po tokio įvarčio sunku atsitiesti ir žaisti savo žaidimą. Mokame sukurti progas, tiesiog reikia jas išnaudoti. Šiandien tiesiog nepasisekė. Pačiam buvo sunku įsivažiuoti, bet vėliau. Rezultatas neatspindėjo to, kas buvo stipresnis."

Saugas Fedoras Černychas:
„Apmaudu pralaimėti, nes tikrai gerai žaidėme. Latviai praktiškai neturėjo progų, įmušė vieną įvartį rungtynių pradžioje. Spaudėme varžovus, bet neįmušėme. Gaila, bet šiandien sėkmė šypsojosi jiems. 

Manau, kad šiandien tikrai nenusipelnėme pralaimėjimo. Buvome stipresni kaip komanda. Rungtynės žiūrovams turėjo būti įdomios, tokių norėtųsi daugiau - tik su laimingesne pabaiga mums."

LFF