Lietuvos rinktinės saugas F.Černychas karjerą tęs Lenkijoje

Pastaruoju metu vis svarbesnį vaidmenį Lietuvos nacionalinėje futbolo rinktinėje atliekantis Fedoras Černychas keliasi į Lenkiją. Futbolo.TV žiniomis, saugas sukirto rankomis su „Ekstraklasa“ rungtyniaujančiu „Gornik Leczna“ klubu.

Praėjusiame sezone naujasis F.Černycho klubas buvo žinomas GKS „Bogdanka“ vardu ir varžėsi pirmojoje šalies lygoje, kurioje užėmė antrąją vietą ir iškovojo teisę grįžti į elitą. Prieš naująjį sezoną ekipos vadovai nusprendė sugrįžti prie senojo pavadinimo – „Gornik Leczna“.

„Stadion Gornik“, kuriame namų rungtynes žaidžia „Gornik Leczna“, talpina kiek mažiau nei aštuonis tūkstančius futbolo gerbėjų. Lietuviui numatoma svarbi vieta komandos sudėtyje.

„Manau, jog Lenkijos čempionatas yra aukšto lygio. Čia puikios sąlygos ir infrastruktūra, geros galimybės tobulėti. Turėjau daugiau variantų, tačiau man svarbiausia buvo žaisti. Manau, čia savo šansą tikrai gausiu ir darysiu viską, kad juo pasinaudočiau“, - Futbolo.TV kalbėjo futbolininkas.

Prieš kelias dienas prasidėjusiame Lenkijos čempionate „Gornik Leczna“ startavo lygiosiomis su Krokuvos „Wisla“ rezultatu 1:1. 

Visą savo profesionalo karjerą F.Černychas praleido Baltarusijoje, kur nuo pat 2009 m. vilkėjo Mogiliovo „Dnepr“ marškinėlius. Pastaruoju metu saugas buvo tapęs tikru komandos lyderiu, o susidomėjimą juo išreiškė ne vienas Baltarusijos ir užsienio klubas. Kurį laiką sportinę formą Fedoras palaikė treniruodamasis su „Trakais“.

Paulius Jakelis, futbolo.tv