Lietuvos treneriai siunčiami stažuotis į Briuselį

Lietuvos futbolo organizacijų, dalyvaujančių RSC „Anderlecht“ jaunimo ugdymo programoje, techniniai direktoriai ir treneriai šį spalį stažuosis „Anderlecht“ treniruočių centre Briuselyje.

Spalio 23–25 dienomis RSCA „Belfius“ akademijoje vyks apmokymų programa ir paskaitos techniniams direktoriams apie jauniausio amžiaus vaikų (iki 9 metų) atranką, treniruočių ypatybes, bus susitikta su „Anderlecht“ jaunimo treneriais bei skaitmeninės platformos „ProSoccerData“ atstovais.

Taip pat techniniai direktoriai analizuos akademijos jaunimo grupių treniruotes bei rungtynes tarp „Anderlecht“ ir Liuksemburgo nacionalinės U-16 rinktinės.

Deimantas Bička, vadovaujantis „Anderlecht“ ugdymo programos projektui, glaustai pristatė išvykos tikslą.

„Vasaros metu Hoogstatene gilinomės į 11×11 bei 8×8 futbolo grupių treniruočių procesą, o būsima išvyka skirta pažinti „Anderlecht“ atrankos ir ugdymo principus pačioms mažiausioms vaikų amžiaus grupėms, žaidžiančios 5×5 formatu.

Pažymėtina, jog „Anderlecht“ akademija teikia didžiausią dėmesį į vaikų technikos ir kūno koordinacinį vystymą, kitaip vadinamus „ball mastery“ ir „body mastery“. Tai pamatiniai vaikų ugdymo principai, su kuriais turėtumėme dirbti ir mes Lietuvoje. Ši išvyka užbaigs 2019 m. vizitų ciklą,  svarbiausias dalykas – techninių žinių „parvežimas“ į Lietuvą ir pritaikymas savose akademijose“, – teigė D. Bička.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...